Στα review στο YouTube η πίεση της αντλίας φαίνεται να φτάνει στα 12-13 bar. Εκεί δουλεύει η αντλία σε όλους;
Η πίεση της αντλίας μπορεί να ρυθμιστεί;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Στα review στο YouTube η πίεση της αντλίας φαίνεται να φτάνει στα 12-13 bar. Εκεί δουλεύει η αντλία σε όλους;
Η πίεση της αντλίας μπορεί να ρυθμιστεί;
1 Απάντηση
είναι ρυθμισμένη στα 15 bar maximum. αν πετύχεις τη σωστή άλεση μπορεί να φτάσεις τα 9. Δεν είναι ρυθμιζόμενη. Το ιδανικό είναι σίγουρα 9 αλλά και στα 12 δεν είναι έγκλημα αν προσέξεις καλά τον χρόνο εκχυλησης σε σχέση με τα γραμμάρια καφε που θα αλεσεις (ratio). επίσης για να κάνεις εσπρέσσο με τη μηχανή αυτή πρέπει να έχεις ή να πάρεις μύλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ
5 Σχόλια
Είμαι της δουλειάς. με απασχολεί που δεν έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και τώρα ο συνδιασμός με την πίεση. βγάζει ωραίο αποτέλεσμα παρόλο που έχει αυτά τα δύο; αξίζει; είμαι ανάμεσα σε αυτή και την De'Longhi duo.
είναι διαφορετικές μεταξύ τους... η suprema είναι σίγουρα level up, στα ίδια σχεδόν λεφτά δεν χρειάζεται να αγοράσεις ασυμπίεστο καλαθάκι καφέ, έχει πραγματικά επαγγελματικό κλείστρο, έχει ήδη ένα πολύ καλό τάμπερ, 3way βαλβίδα (θέλει φροντίδα), πολύ καλό ακροφύσιο για ατμό, PID...NTC... τι άλλο να πούμε? Απλά έχει μεγαλύτερη φροντίδα και αφοσίωση... Από την άλλη τωρα αν αφήσεις την dedica duo με καλαθάκι presurized και το κλείστρο του αλουμίνιου το αποτέλεσμα δεν θα είναι άσχημο φυσικά, αλλά όχι εφάμιλλο . Στην Dedica πρέπει να αγοράσεις ΄κάποια πράγματα έξτρα. Απλά το προσόν είναι η αξιοπιστία της Ντελόνγκι. Πάντως ότι και να πάρεις απέφυγε νερό βρύσης αν θέλεις να σου κρατήσει.
Το αποτέλεσμα του καφέ είναι πολύ καλό, απλά να ξέρεις ότι χρειάζεται συστηματοποίηση και σταθερότητα στην προετοιμασία. Την έχω 3 μήνες και τώρα μπορώ να πώ ότι κάπως την χειρίζομαι καλά και έχω βρει το ρυθμό μου.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Την πήρα.
διάβασα τον διάλογο σου με έναν άλλο χρήστη σχετικά με το καθαριστικό της αφαλάτωσης. τελευταίο σχόλιο είδα το γαλακτικό οξύ. Έχεις καταλήξει πλέον για το είδος του καθαριστικού; αυτό είναι το κατάλληλο; αν ναι, με ποια αραίωση πάμε;
Με γειά σου! Έχω πάρει της Ντελόνγκι το ECODECALK που έχει γαλακτικό οξύ (πιο φιλικό με τα αλουμίνια) , σε 1lt νερό βάζεις 100ml. Πρόσφατα πήρα και σκόνη κιτρικού οξέος από το σούπερ μαρκετ, πάμφθηνη...! βάζεις 10γρ σε ένα λίτρο νερό πάλι. Τα θερμοπλόκ πλέον έχουν ανοξείδωτα σωληνάκια εσωτερικά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά πάμε στο θέμα νερο... εκεί έχει πλάκα γιατί γίνεται χαμος. ΟΧΙ νερό βρύσης, όχι καθαρό νερο από αντιστροφή ώσμωση γιατί και αυτό προκαλεί διάβρωση. Όχι απιονισμένο, προκαλεί και αυτό διάβρωση γιατί δεν έχει μεταλλικά στοιχεία και "τραβάει" της μηχανής. Η καλύτερη και φθηνότερη λύση που έχω βρει είναι εμφιαλωμένο "κωστηλάτας"(the best), και "Θεώνη"(επίσης εξαιρετικό). Με 2 ευρώ έχεις 9 λίτρα μαλακό νερό που προστατευει τη μηχανή και δίνει ωραία γευση στον καφέ. Αν όμως έχεις αντίστροφη ώσμωση και προσθέτεις εσύ σωστή δόση από άλατα μαγνησίου και μαγειρική σόδα, όχι μόνο δεν προκαλείς συσσώρευση αλάτων αλλά επιπλέον ο καφές σου τα σπάει.
Επίσης:
πάρε οπωσδήποτε ένα puck screen 1,7mm, βοηθάει απίστευτα στην εκχύλιση και κραταει την κεφαλή και την 3way valve καθαρή! αυτό σημαίνει λιγότερα backflush με kafiza.
JESUS έχω γίνει nerd...