What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Kostas_Adamos

Καλησπέρα, έχω αγοράσει πρίν 1 μήνα την μηχανή. Ως πρωτάρης Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν μου βγάζει τον καφέ σωστά. Έκοψα από καφεκοπτοιο σε 2,5 και δεν είχε καϊμάκι καθόλου. Μετά δοκίμασα από το ίδιο κατάστημα ίδια ποικιλία στο 1,6 και δημιουργεί καϊμάκι αλλά και στις 2 περιπτώσεις για διπλό εσπρέσσο έχει γρήγορη εκχύλιση με αποτέλεσμα να βγαίνει νερουλός. Τέλος να ρωτήσω πόσα bar πρέπει να δείχνει σε εκχύλιση διπλού εσπρέσσο ??

Username

2 Replies

Giorgos_Al3x

αγαπητέ, την έχω και εγώ. είναι μια πολύ καλή εσπρεσιερα (για τα χρήματα της). κατάλαβα όταν την πήρα ότι πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με αυτήν γιατί αλλιώς δεν θα πάρω αξία από τα χρήματα που έδωσα. θα σου τα πω όσο πιο απλά μπορώ.

1)πάρε μύλο χειρός (KINGrinder k6 99euro Amazon) 200 βαθμίδες κοπής. πραγματικά κόβει καφέ για τα πάντα!
ούτε καν να σου κόψουν σε φακεκοπτειο... όλη μέρα θα είσαι εκεί.

2) πάρε ζυγαριά. ζυγίζεις 18γρ κόκκους και εκχύλιζεις έτοιμο καφέ στο φλιτζάνι 36γρ, δηλαδή ratio 1:2. μέσα σε χρόνο από 25-35 δευτερόλεπτα. μην πατάς τις έτοιμες δοσολογίες. πάντα manual, το κουμπί Μ. αν θέλεις μια σύντομη προεγχυση πάτα τη μόνη δόση μια φορά, αμέσως το ίδιο κουμπί μόλις κάνει παύση για να σταματήσει, και μετά πάτα το Μ και ξαναπατα το στον χρόνο και τα γραμμάρια που θες να σταματήσει. μην κοιτάς καν τη μέτρηση των bar. Σε νοιάζει μόνο τα γραμμάρια που θα πάρεις να είναι 2πλασια από τον καφέ που έβαλες στο καλαθάκι σε περίπου 30 δευτερόλεπτα. η μηχανή έχει βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης. ακόμα και αν γράφει 15 bar στο μανόμετρο , εκχύλιζει στο καλαθάκι το πολύ στα 12bar.

3) καλή προετοιμασία στο καλαθάκι σου. χρειάζεσαι εργαλείο wdt και leveler. μετά πατάς ομοιόμορφα με το tamper και προσέχεις ο καφές πατημενος μέσα να είναι επίπεδος με το έδαφος. wdt και leveler ψαξε στη Google να δεις τι είναι. Και εγώ ένα ένα τα έμαθα...

4) ο καφές που θα διαλέξεις έχει σημασία, ξεκίνα από φθηνούς σκουρόχρωμους καφέδες (dark roast) είναι πολύ πιο εύκολοι, φθηνοί και βγάζουν ωραία κρέμα (να ξέρεις η κρέμα δεν είναι το ζητούμενο στον εσπρέσσο, η κρέμα είναι σκέτη πίκρα), πάντα να ανακατεύεις με κουταλάκι μετά...

3 Comments

Giorgos_Al3x

επίσης ψάξε πολύ στο YouTube για puck preparation. πλέον στο YouTube βρίσκεις τα πάντα και οι πληροφορίες δίνονται απλόχερα. ξέχασα να σου πω να πάρεις και puck screen! κρατάει τη μηχανή και τη βαλβίδα πεντακάθαρες από υπολείμματα καφέ και βοηθάει πολύ στην ομοιόμορφη εκχυληση! απαραίτητο εργαλείο!

ohyes_nonno

καλησπέρα. έγραψες: "σε νοιάζει μόνο τα γραμμάρια που θα πάρεις να είναι 2πλασια από τον καφέ που έβαλες στο καλαθάκι σε περίπου 30 δευτερόλεπτα". Πως όμως μετράς την ποσότητα του νερου; έχει αυτή η καφετιέρα τέτοια ένδειξη ή εννοείς ότι βάζεις το φλιτζάνι πάνω σε ζυγαριά την ώρα της έκχυσης;

Giorgos_Al3x

με ζυγαριά εννοώ, πρέπει να μετρήσεις τους κόκκους που θα αλέσεις και τον καφέ που θα πάρεις στο φλιτζάνι σου. Αν δόσεις κάτω από 100 ευρώ για ηλεκτρικό μυλο θα πάνε τα χρήματα σου τσάμπα... προτείνω χειροκίνητο μύλο KINGrinder K6 100ευρώ από αμαζον. σε 30 δευτερόλεπτα έχεις αλέσει 18γρ και το αποτέλεσμα ειναι σαν ηλεκτρικό από 200ευρώ και πάνω.

Username
Didis147

Καλησπέρα .Πρέπει να προμηθευτείς έναν καλό μύλο που να κόβει πραγματικά ψιλό καφέ για τέτοιου είδους μηχανές(non pressurised) και να πειραματιστείς. .με λίγες δοκιμές και φρέσκο καβουρδισμένο καφέ θα πάθεις την πλάκα σου ..Νομίζω γύρω στα 9 μπαρ..Αφού και στο 1,6 που ζήτησες να σου κόψει έβγαινε νερουλος θα πρέπει να κοπεί πιο ψιλός .

1 Comment

Username