Καλησπέρα, έχω αγοράσει πρίν 1 μήνα την μηχανή. Ως πρωτάρης Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν μου βγάζει τον καφέ σωστά. Έκοψα από καφεκοπτοιο σε 2,5 και δεν είχε καϊμάκι καθόλου. Μετά δοκίμασα από το ίδιο κατάστημα ίδια ποικιλία στο 1,6 και δημιουργεί καϊμάκι αλλά και στις 2 περιπτώσεις για διπλό εσπρέσσο έχει γρήγορη εκχύλιση με αποτέλεσμα να βγαίνει νερουλός. Τέλος να ρωτήσω πόσα bar πρέπει να δείχνει σε εκχύλιση διπλού εσπρέσσο ??
3 Comments
επίσης ψάξε πολύ στο YouTube για puck preparation. πλέον στο YouTube βρίσκεις τα πάντα και οι πληροφορίες δίνονται απλόχερα. ξέχασα να σου πω να πάρεις και puck screen! κρατάει τη μηχανή και τη βαλβίδα πεντακάθαρες από υπολείμματα καφέ και βοηθάει πολύ στην ομοιόμορφη εκχυληση! απαραίτητο εργαλείο!
καλησπέρα. έγραψες: "σε νοιάζει μόνο τα γραμμάρια που θα πάρεις να είναι 2πλασια από τον καφέ που έβαλες στο καλαθάκι σε περίπου 30 δευτερόλεπτα". Πως όμως μετράς την ποσότητα του νερου; έχει αυτή η καφετιέρα τέτοια ένδειξη ή εννοείς ότι βάζεις το φλιτζάνι πάνω σε ζυγαριά την ώρα της έκχυσης;
με ζυγαριά εννοώ, πρέπει να μετρήσεις τους κόκκους που θα αλέσεις και τον καφέ που θα πάρεις στο φλιτζάνι σου. Αν δόσεις κάτω από 100 ευρώ για ηλεκτρικό μυλο θα πάνε τα χρήματα σου τσάμπα... προτείνω χειροκίνητο μύλο KINGrinder K6 100ευρώ από αμαζον. σε 30 δευτερόλεπτα έχεις αλέσει 18γρ και το αποτέλεσμα ειναι σαν ηλεκτρικό από 200ευρώ και πάνω.