Με βάση τα σχόλια και έχοντας παλιότερα μια μηχανή της Delonghi τη Dedica, σκέφτηκα ότι θα πρέπει να αναβαθμίσω την ποιότητα στον καφέ μου. Αγόρασα τη συγκεκριμένη μηχανή χθες και αφότου ρύθμισα ευλαβικά και με βάση τα όσα έχουν οι περισσότεροι γράψει εδώ μέσα έφτιαξα ένα σούπερ γευστικό και με φουλ αρώματα καφέ.
Έχω όμως κάποιες ενστάσεις στις οποίες δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει..
όταν ρύθμισα το μύλο άλεσης κόκκων βήμα βήμα στη θέση 3 μετά πήγα να φτιάξω δοκιμαστικά καφέ και με αλεσμένο! εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα...
Μάλλον επειδή έκανα το λάθος και δεν έριξα μόνο μια μεζούρα μέσα αλλά 4με5... Μετά δεν μπορούσα να φτιάξω καφέ, μου πετούσε συνεχώς το σφάλμα ότι γέμιζε το καλαθάκι... Αφού κατάφερα να το περιορίσω κατάλαβα ότι κάθε φορά που θες να φτιάξεις αλεσμένο πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα (μάλλον) βήματα με αυστηρά συγκεκριμένη σειρά. Δηλαδή πρώτα γυρνάς το κεντρικό κουμπί στην ένδειξη για τον αλεσμένο (τέρμα αριστερά) και μετά ρίχνεις τον καφέ μέσα (μία μόνο μεζούρα). Μετά όταν γύρισα το κεντρικό για να ξαναφτιάξω καφέ με κόκκους μου ξαναέβγαζε το σφάλμα με το γεμισμένο καλάθι... για να μην τα πολυλογώ το πρόβλημα μου είναι ότι το καλάθι και ΟΧΙ ΜΟΝΟ αλλά κυρίως και ο χώρος πίσω από το καλάθι γέμιζαν συνεχώς με αρκετή ποσότητα καφέ. Δεν αμφισβητώ την ποιότητα του αποτελέσματος στον καφέ αλλά απορώ γιατί χάνεται τόση μεγάλη ποσότητα καφέ και ΓΙΑΤΙ χύνεται έξω από το καλάθι? Την καθάρισα πάνω από 5 φορές. ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?