Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

panos_elaioxori

κάνε θερμική επεξεργασία στο φρέσκο κατσικίσιο γάλα για 15 με 20 λεπτά στους 85 με 90 βαθμούς κελσίου.Υστερα κρυώνει το γάλα στους 47 με 48 κελσίου.Προσθέτουμε 2,5% γιαούρτι φρέσκο σε κάθε βαζάκι.Δλδ αν είναι 190 μλ το κάθε βαζακι θα βάλουμε περίπου 4,75 γρ γιαούρτι σε κάθε βαζάκι.Ύστερα κρατάμε σταθερή θερμοκρασία στους 45 με 46 κελσίου για 3 ώρες.ΠΡΟΣΟΧΗ δεν κουνάμε τα βαζακια αυτές τις ώρες διότι το γιαούρτι δεν θα πήξει.Μετα το πέρας των 3 ωρών καλό είναι να γίνει ψύξη του γιαουρτιού όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί θα μας βγει ξινό αν το αφήνουμε να κρυώσει μόνο του.Καλό είναι να βάλουμε τα βαζακια σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά και ύστερα στο ψυγείο.

Όνομα χρήστη
MorganLaFee

Τα βακτήρια είναι ανενεργά κάτω από τους 35° και σκοτώνονται σε θερμοκρασίες πάνω από τους 50°. Η θερμοκρασία των 45° είναι καλή και εκεί θα πρέπει να ρυθμίζετε την γιαουρτομηχανή σας όταν μπαίνετε στην διαδικασία να παρασκευάσετε γιαούρτι, η ιδανική θερμοκρασία βέβαια είναι μεταξύ 47-48 βαθμούς.

1 Σχόλιο

nikoschristod

χρησιμοποιω κατσικισιο γαλα και προσθετω μια κουταλια γιαουρτι σε καθε μπωλ γιατι το γιαουρτι βγαινει πολυ αραιο σαν νερο

Όνομα χρήστη