What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
djlevo7

Μετά από 2 χρόνια χρήσης της επαγωγικής εστίας, έχω παρατηρήσει ότι ο βρασμός λαχανικών (είτε στον στον ατμό - πχ καρότα πατάτες - είτε κανονικά με νερό και σαλταα - αρακάς) με χύτρα ταχύτητας (Tefal Clipso Minute Easy Perfect) δεν έχει τα αναμενόμενα καλά αποτελέσματα. Για παράδειγμα εκεί που σε κεραμική εστία σε 15 λεπτά βρασμού στον ατμό, οι πατάτες και τα καρότα γίνονταν λιώμα, στη συγκεκριμένη εστία μετά από 30 λεπτά τα λαχανικά είναι σκληρά. Έχει κανείς άλλος αντίστοιχη εμπειρία;

Username

3 Replies

iamevridiki

Εγώ την έχω πολύ λίγο καιρό. 2 ώρες εβραζα τις φακές και πάλι δεν χυλωσαν. Και αρακά που έκανα τις προάλλες πάλι το ίδιο. Μια ώρα και πάλι κρατάει. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας. Αν δλδ κάνω εγώ κάτι λάθος αλλά σαν τις εστίες αερίου δεν υπάρχει.

Username
chris.liv.x

Καλησπέρα. Δεν εχω επαγωγικές για να επιβεβαιώσω ή να διαψευσω αυτό που έχεις διαπιστώσει, αλλά μηπως πρέπει να συνυπολογίσεις το εξής: Για να φτάσει σε σημείο βρασμού με τις κλασικές κεραμικές το νερό ανεβάζει θερμοκρασία πολύ πιο αργά, με αποτέλεσμα εσύ να υπολογίζεις βράσιμο 15' αλλά στο μεταξύ έχουν περάσει άλλα 15'-20' (π.χ.) με τη θερμοκρασία να είναι 60-95 βαθμούς. Ίσως αυτό είναι που κάνει τα φαγητά να έχουν αυτή την υφή μαζί με το γεγονός οτι έχουμε μάθει να τα μαγειρεύουμε και να τα τρώμε έτσι. Πιθανόν να χρειάζεται κάποια προσαρμογή στον τρόπο μαγειρέματος (π.χ. να βάζεις τα λαχανικά στο νερό λίγο πιο αργά ή λίγο πιο νωρίς απ' ότι συνήθως). Πάντως, όπως είπε και ο φίλος πιο πριν, τα πλεονεκτήματα των επαγωγικών δεν μπορείς να τα παραβλέψεις εύκολα. Πιστεύω οτι χρειάζεται μια προσαρμογή, η οποία χρειάζεται κι αυτή το χρόνο της.

1 Comment

djlevo7

δεν ξέρω φίλε μου. λογικά παίζει ρόλο ο χρόνος μέχρι να φτάσει το νερό στο σημείο βρασμού και να γίνει ατμός. πάντως το χρόνο μαγειρέματος στη χύτρα ταχύτητας τον μετράμε πάντα από το σημείο που σηκωθεί η βαλβίδα.

Username
lemarchand31

Καλησπέρα φίλε μου. Έχω την ίδια εστία. Όσον αφορά το μαγείρεμα γενικά μιλώντας γιατί κι εγώ είχα κάποιες απορίες. Π.χ, είχα την αίσθηση πως κάποια πράγματα είχαν πιο ωραία γεύση με τις κλασσικές εστίες παρ'όλα τα σούπερ θετικά στοιχεία που έχουν οι επαγωγικές που δεν μπορώ να γυρίσω πίσω - εϊναι σαν να έχω ssd και να γυρίζω σε συμβατικούς σκληρούς - την απορία μου την έλυσε μία φίλη που είναι αναγνωρισμένη σεφ. Εκείνη έχει σπίτι της και επαγωγικές και γκάζι. Μου είπε πως κάθε εστία υπερτερεί σε κάποια φαγητά έναντι κάποιας άλλης. Για παράδειγμα η μπεσαμέλ γίνεται πάντα πιο ωραία σε συμβατικές εστίες - ούτε καν κεραμικές. Δεν μπήκαμε πιο τεχνικά, απλά εν κατακλείδι δεν μας φαίνεται που κάποια φαγητά δεν είναι τόσο καλά όσο πριν. Είναι γεγονός, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Όπως σε όλα τα πράγματα τα ζυγίζεις. Πέραν της ταχύτητας είναι και η ασφάλεια για εμάς ειδικά που έχουμε μικρά παιδιά. Μακράν οι ασφαλέστερες εστίες για παιδιά.

Username