Αγόρασα κομμένο κλείστρο από κινα με το σχετικό καλαθάκι και πήρα και άλλο ένα καλαθάκι έξτρα να υπάρχει, διπλής δόσης πάντα, τα δοκίμασα και τα δύο με καφέ lavazza rossa τον έτοιμο κομμένο αλλά δεν βγήκε ποτέ καλός καφές, καμένος και νεροζουμι, δοκίμασα κάμποσες φορές και με τα δύο καλαθακια και σε συνδυασμό με το πάτημα, πολύ - μέτριο - ελαφρά. Ποτέ δεν είδα εκχύλιση με πλούσιο καιμακι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος καφές δεν ενδείκνυνται λόγω κοψιματος (δεν γνωρίζω πόσο κομμένος είναι αλλά φαίνεται να ναι αρκετά λεπτοκομενος) η φταίνε τα καλαθακια; καμία ιδέα κανείς να βοηθήσει;
2 Comments
Καταρχάς ευχαριστώ πολυ για την απάντηση, με αυτον εδώ θα κάνω δουλειά λες; https://www.skroutz.gr/s/41636025/Adler-AD-4450-Ilektrikos-Mylos-Kafe-300W-me-CHoritikotita-300gr-kai-31-Epipeda-Alesis-Kafe.html δεν ειμαι για να δινω τα 200-300 που εχουν οι καλοι, απλα να κανω τη δουλεια μου αξιοπρεπώς. σκεφτομαι να παιρνω τον rossa σε κόκκους γιατι μου αρεσει το χαρμανι και να τον αλεθω μόνος μου.
Ελπίζω να σε πρόλαβα, γενικά ο μύλος που θες δεν θα σου κάνει αποτέλεσμα για εσπρέσο. Δεν είναι όλοι οι μύλοι για εσπρέσο, οι περισσότεροι προορίζονται για γαλλικό που έχει μεγαλύτερο κόψιμο. Επίσης οι φθηνοί μύλοι σαν αυτόν που θες δεν κόβουν τον καφέ αλλά τον σπάνε επειδή δεν έχουν λεπίδες. Η άλεση θα είναι ανόμοια, χοντρή και θα κρατάει καφε και ο μύλος. Πάρε στο black Friday έναν μήλο αξίας 200 ευρω με 100. Ο λόγος που βγαίνει νεροζουμι ο καφές είναι επειδή είναι χοντρό το κόψιμο του έτοιμου καφέ και προορίζεται για pressurized portafilter. Για εσπρέσο με unpressurized θες ακόμα πιο λεπτό και ομοιόμορφο κόψιμο που θα σου προσφέρει ένας ακριβός μύλος όπως ένας graef cm 802. Ο κανόνας είναι ότι ακόμα και φθηνή εσπρεσιερα να έχεις, αν έχεις ακριβό μύλο το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικό. Ακριβή εσπρεσιερα και φθηνός μύλος το αποτέλεσμα θα είναι για πέταμα