παιδια την καρτα την εχω κοντα στους 18 μηνες και παρατηρησα οτι παιχνιδι και να παιζω φτανει τους 71C ενω ποτε δεν ειχα θεμα με θερμοκρασιες max 55C. το κανει και σε αλλους? ειναι φυσιολογικο?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
παιδια την καρτα την εχω κοντα στους 18 μηνες και παρατηρησα οτι παιχνιδι και να παιζω φτανει τους 71C ενω ποτε δεν ειχα θεμα με θερμοκρασιες max 55C. το κανει και σε αλλους? ειναι φυσιολογικο?
2 Απαντήσεις
Είσαι σίγουρος ότι η σύγκριση που κάνεις πριν και μετά αφορά τα ίδια παιχνίδια; Μήπως απενεργοποίησες πρόσφατα το Vsync ή κάποιο frame limiter και για αυτόν τον λόγο βλέπεις αυτήν την διαφορά; Ρωτάω γιατί παρατηρώ πως είναι συχνό φαινόμενο κάτοχοι να αναφέρουν θερμοκρασίες ή ακόμα και να κάνουν συγκρίσεις θερμοκρασιών χωρίς να γνωρίζουν ούτε για το vsync ούτε ότι κάποια παιχνίδια έχουν δικό τους frame limiter ή αγνοούν ότι οι θερμοκρασίες τις οποίες θα πρέπει να παρακολουθούν και να αναφέρουν είναι μόνο σε σενάρια που το gpu usage είναι σταθερά 99-100% γιατί ΜΟΝΟ τότε η κάρτα φτάνει κοντά στην μέγιστη θερμοκρασία της.
4 Σχόλια
το ενα παιχνιδι ειναι το ιδιο αλλα κ παλι παιζει 10C βαθμους περισσοτερο. αν το vsync ενεργοποιειται αυτοματα μεσω καποιου driver απο την καρτα γραφικων τοτε μπορει να συμβαινει κ αυτο αν οχι δεν εχω πειραξει τιποτα απο τις ρυθμισεις της καρτας (εψαξα λιγο τι παιζει με το vsync αλλα τελικα δεν καταλαβα αν ειναι χρησιμο στα Online game που εχουν fps και σε ενα video με vsync και χωρις που επαιζε ενα game δεν ειχε μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια).το gpu usage το μετραω με το HWMonitor φανταζομαι οτι εννοεις το power της GPU που εχει φτασει σημερα πχ στο 107% max με 71C max και τα φανακια της να δουλεουν max 50%. Μολις κλεισω παιχνιδια και τα παντα μενει στα 55C. Γενικα 3-4 game που εχω παιξει δεν εχει παει πανω απο 71C. απλα σκεφτομαι αν τωρα ειναι 71C το καλοκαιρι τι θα γινετε και οταν ο κατασκευαστης εχεις δωσει max 90C αλλιως μετα υπαρχει προβλημα.να το ψαξω περισσοτερο ή ειναι κατι φυσιολογικο?
Έχει αλλάξει κάτι στο κουτί σου; Πχ είχες ανοιχτό το πλαϊνό καπάκι πριν και τώρα το έκλεισες; Ή μήπως είχες ανεμιστήρες στο κουτί και έχουν κολλήσει από σκόνη; Μήπως έχεις κάνει overclock; Γιατί σε εμένα δεν φτάνει ποτέ πάνω από 100% power draw με stock ρυθμίσεις. Αν όχι και είσαι σίγουρος πως δεν έχει να κάνει με vsync ή κάποιο frame limiter τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως ξεράθηκε η θερμοαγώγιμη πάστα και χρειάζεται ανανέωση. Επίσης 55 βαθμοί σε κατάσταση idle είναι πάρα μα πάρα πολύ υψηλό οπότε δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να παίζει κάτι με την πάστα ή την ψύκτρα. Κανονικά το επίσημο σέρβις έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό δωρεάν εντός εγγύησης από την στιγμή που βγάζει την κάρτα εκτός εγγύησης αν την ανοίξει ο κάτοχος. Αλλά εδώ είμαστε Ελλάδα οπότε δεν ξέρω τι απάντηση θα πάρεις αν το ψάξεις.
Το Vsync στα FPS παιχνίδια δεν το θέλεις γιατί σου ανεβάζει το input lag. Αλλά χωρίς Vsync έχεις και ανεβασμένες θερμοκρασίες συνήθως, οπότε καλό είναι να το συνδυάσεις με κάποιο frame limiter. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ χρόνια το MSI Afterburner μαζί με το RivaTuner και το έχω πάντα να ξεκινάει μαζί με τα Windows. Μου είναι πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ψάξτο λίγο, θα σε βοηθήσει πολύ στο να βγάζεις διάγνωση αν μάθεις να ερμηνεύεις τις ενδείξεις του.
δεν εχει αλλαξει κατι αλλα νομιζω οτι παιζει με την ψυκτρα και την παστα.αλλα εδω στην Ελλαδα δεν το δεχονται μεσα στην εγγυηση.θα το αφησω ετσι θα περιμενω να περασουν οι μηνες που εχω εγγυηση και μετα θα ανοιξω να της βαλω.ευχαριστω για τον χρονο σου.
2 Σχόλια
Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις αν δεν ξέρεις ακριβώς πως έχει στημένο το σύστημα του. Επίσης το να σου ανεβάζει 55 βαθμούς όταν είναι καινούρια και μετά από ενάμιση χρόνο, στα ίδια παιχνίδια ακριβώς να ανεβάζει 70 με ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις και με την παλιά ή φρέσκια πάστα, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι φυσιολογικό. Άσε που στην αξιολόγηση που άφησε, γράφει πως τώρα ανεβάζει 88 βαθμούς. Άκρως ανησυχητικό και αφύσικο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου, ίσως και στην κάρτα. Όταν βρεθεί και λυθεί τότε θα μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις. Η δική μου κάρτα πως γίνεται μετά από 19 μήνες να ανεβάζει ακριβώς ίδιες θερμοκρασίες σε σχέση με όταν ήταν καινούρια;
τελικα μετα απο τα πολλα εφταιγαν οι drivers.με το που εβγαλαν καινουργιους drivers και εκανα update σταματησαν ολα τα θεματα με την θερμοκρασια...