Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω clone εναν ssd (δηλαδή να τον κλονοπιοισω από αναν παλιό hdd του λάπτοπ μου) ξέρει κανείς αν μπορώ να το κάνω με αυτό το εξάρτημα, και γενικά, αυτό το εξάρτημα ουσιαστικά κάνει το ίδιο με μια θήκη σκληρού δίσκου?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω clone εναν ssd (δηλαδή να τον κλονοπιοισω από αναν παλιό hdd του λάπτοπ μου) ξέρει κανείς αν μπορώ να το κάνω με αυτό το εξάρτημα, και γενικά, αυτό το εξάρτημα ουσιαστικά κάνει το ίδιο με μια θήκη σκληρού δίσκου?
1 Απάντηση
...δεν κατάλαβα ακριβώς πώς σκοπεύεις να κάνεις την κλωνοποίηση (και τί ακριβώς θες να κλωνοποιήσεις - αν και λογικά εννοείς "να κλωνοποιήσεις-και-να-μεταφέρεις-το-περιεχόμενο-του-hdd-σε-έναν-ssd-ώστε-να-αντοκαταστήσεις-τον-hdd"), πάντως (αν και παίζει να εξαρτάται αν ο αντάπτορας αυτός αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σου/αν θα δει τους δίσκους σου και δη τον ssd κτλ-κτλ), ΟΜΩΣ, ναι, "κάνει το ίδιο με μια εξωτερική θήκη USB συνδεσιμότητας". Η διαφορά είναι είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεβιδώνεις θήκη ή/και να έχεις "χύμα" (εκτεθειμένο) τον controller μιας θήκης.
Τεσπα αν απλά θες "έναν εύκολο στην χρήση αντάπτορα (κουμπώνω ssd πάνω και τον βάζω στην USB και τέλος, για να μπορέσω μετά να μεταφέρω σε αυτόν το αρχείο κλωνοποίησης του hdd που έχω φτιάξει), τότε ναι (με τις προϋποθέσεις βέβαια που είπαμε = να αναγνωρίζεται από το λειτουργικό και να βλέπει τους 2 δίσκους σου, πράγμα που ΕΙΝΑΙ το πιθανότερο) είναι εργαλείο που κάνει αυτό που θες.
(...εγώ πάντως δεν θα έδινα τόσα, αλλά θα έπαιρνα την πιο φθηνη θήκη για 2.5άρηδες, θα την άνοιγα, θα έβγαζα τον controller, θα τον είχα "χύμα" και θα σύνδεα επάνω του όποιον δίσκο μου γούσταρα, κατά βούληση...)
1 Σχόλιο
Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω με την κλωνοποίηση, να μεταφέρω ότι έχει ο παλιός hdd στον καινούργιο ssd ώστε να αναβαθμίσω το λάπτοπ μου, μάλλον έχεις δίκιο, θα πάω σε κάποια φθηνότερη θήκη :-)