What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
nikospasxalis1234

Γεια σας παιδιά θέλω να σας ρωτήσω κάτι για την rx 580 8gb. Αληθεύει ότι τρώει πολύ ρεύμα και ότι ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες ?(75+)? Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή καινούργιο αλλά έχω ακούσει ότι η rx 580 έχει καλύτερη απόδοση σε ποιο βαριά παιχνίδια. Οπότε είναι καλύτερη η gtx 1060 για τις θερμοκρασίες και την απόδοση? Περιμένω απάντηση. Ευχαριστώ..

Username

1 Reply

Konstantinos Gem

Η αλήθεια είναι ότι λίγο παραπάνω σε θερμοκρασία και κατανάλωση είναι πιο πάνω αλλά δεν είναι τεράστια η διαφορά. Στο θέμα θερμοκρασία εξαρτάται και την υλοποίηση. Στην απόδοση είναι πάνω κάτω το ίδιο ανάλογα το game. Με τις τιμές να είναι σχεδόν ίδιες, τουλάχιστον σε φθηνότερες υλοποιήσεις θα επέλεγα την 1060, μια καλή υλοποίηση πχ Gigabyte, MSI.

11 Comments

nikospasxalis1234

Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Σας και επίσης είναι αλήθεια ότι η nvidia κάνει gimp τους drivers ή αυτό γίνεται μόνο στις παλιές κάρτες?

Konstantinos Gem

Δε το γνωρίζω! Αλλά γενικά παλιούς drivers δε μπορείς να τους βρεις τουλάχιστον από την Nvidia. Της τελευταιας διετίας-τριετίας μπορείς να βρεις. Σε 7ετιας συστημα με GTX 560 χρησιμοποιεί 391.35 (27/3/2018) χωρίς πρόβλημα.

nikospasxalis1234

Σόρρυ φίλε αν σε κουράζω είμαι 14 χρόνων και σκέφτομαι με τον πατέρα μου να πάρω έναν υπολογιστή. Θέλω να σου πω τα κομμάτια για να μου πεις τις εντυπώσεις (αν θες και δεν σε έχω κουράσει). Λοιπόν.. gtx 1060 6gb, r5 2600, 16gb ram, 550wat evga, asus rog strix b350. Aυτα είναι πάνω κάτω για κουτί ψάχνω τώρα.. μου προτείνεις να πάρω το cougar mx 330 ή το coolermaster rgb mid tower.. ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τις απαντήσεις σου και πιστεύω να μην σε επριξα

Konstantinos Gem

Για μητρική θα κοιτάξεις B450 , το B350 θέλει update για δουλέψει σε Ryzen 2. Μνήμες καλό είναι αν είναι support από την μητρική και κατα προτίμηση να είναι στα 3200mhz. Ποιο Coolermaster RGB; To Masterbox Lite 5; Aν μιλάμε γι αυτό και γενικά την σειρά που έχει και τζάμι μπροστά, παρότι είναι παρα πολύ ωραίο κουτί με tempered glass με ότι αρνητικό και θετικό έχει αυτό αλλά έχουν θέμα με το airflow, παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες λόγω κακής ροής αέρα. Το Cougar ωραίο κι αυτό απλώς είναι αντίστοιχο των χρημάτων του, τίποτα παραπάνω. Κοίτα και τα ΝΖΧΤ S340 Εlite, NZXT H500 λίγο ακριβότερα αλλά πολύ καλά κουτία.

nikospasxalis1234

Θεωρείς ότι ο συνδιασμός nvidia kai amd ryzen είναι καλος; Εσύ τι θα μου προτείνεις?

Konstantinos Gem

Ναι δε υπάρχει πρόβλημα! Σαν σύστημα το βρίσκω πολύ καλό και ισορροπήμενο, απλώς μόνο κοίτα αυτά που σου είπα.

nikospasxalis1234

Εγώ από οτι μου είπες για μια καλή μητρική .. εγώ βρήκα την asus prime b450m-a κάπως έτσι λέγεται..ρε φίλε όμως τι γίνεται με τις κάρτες γραφικών συνέχεια οι τιμές αυξάνονται πότε θα μειωθούν.. χτες είχα βρει την gigabyte gtx 1060 6gb με 275€ και τώρα κάνει 300€.που θα πάει αυτή η κατασταση

Konstantinos Gem

Nαι η μητρική είναι μιά χαρά! Από κάρτες και ιδιαίτερα από nvidia οι τιμές είναι η αλήθεια είναι υψηλές, ειδικά η σειρά 10ΧΧ που είναι ουσιαστικά το στοκ που έχει μείνει γιατί η παραγωγή τους έχει σταματήσει. Επισης η σειρά 20ΧΧ είναι για λίγους, πολλοί προτιμούν να βρουν μία φθηνή 10ΧΧ και έτσι η ζήτηση φέρνει και άνοδο στις τιμές. Τωρα αν δε μπορείς να διαθέσης αυτά τα χρήματα πας σε RX 580 8GB, που ουσιαστικά λίγο πολύ στα ίδια είναι σε απόδοση. Aν πας σε RX κοίτα σε υλοποίηση Sapphire ή ΧFX και μετά κλασσικές επιλογές όπως Gigabyte, οτιδήποτε άλλο θα είναι και ακριβότερο.

nikospasxalis1234

Σε ευχαριστώ πολύ . Σε κόβω αρκετά έμπειρο από αυτά οπότε αν έχω κάτι άλλο θα σε ρωτήσω .. ευχαριστώ

nikospasxalis1234

Θεωρείς ότι είναι καλή επιλογή για να σου κρατήσει χρόνια η gtx 1070?

Konstantinos Gem

Εξαρτάται τις απαιτήσεις σου, άλλοι έχουν ακόμα 960 και 970, κάρτες 4ετιας, αλλά εννοείται ότι όσο δυνατότερη κάρτα παίρνεις περισσότερη διάρκεια ζωής έχει. Eπίσης σε λίγες μέρες θα βγει επίσημα και η 2060 με αρκετές διαφορετικές εκδόσεις άρα και τιμές. Σύμφωνα με την nvidia η τιμη θα ειναι 350 δολλάρια που δυστυχώς επειδη ειμαστε στην Ελλάδα η τιμη εδώ θα ειναι μεγαλύτερη αλλά όπως υποστηρίζουν θα έχει απόδοση σαν την 1070ti. Mεχρι στιγμή όλα είναι θεωρίες. Απο κει και πέρα πιστεύω ότι και να πάρεις θα σε καλύψει.

Username