What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
giannhsgr

καλησπερα παιδια μπωρει καποιος να μου λυσει την απορια μου..σκεφτομαι να κανω ενα νεο υπολογιστη και θα ειναι πολυ καλος γιατι τα 3 κομματια που θα παρω θα στοιχιζουν 500 ευρο..για ριζεν παω 2600 και 16 γιγα ραμ και μιτρικη μια γυρο στα 140 ευρο..τελος παντων εχω μια οθονη 24 ιτσον και εχω ειδη στην κατοχη μου μια καρτα gtx 960 g1 gamming 4gb και πυστευω με αυτο το συστιμα που θα φτιαξω δεν θα μου δωσει ολα αυτα που ζηταω σε φουλ αναλυσεις στα ουλτρα..λοιπον το θεμα ειναι..τι διαφορα εχει μια καρτα gtx απο μια rx.. αν παω διλαδη σε rx καρτες γραφικον δεν θα εχω τοση καλη αναλυσει στα παιχνιδια μου..δεν μπωρο να καταλαβω την διαφορες τους..μπωρει καποιος να μου εξυγισει κατανοητα ομως με απλα λογια..ευχαριστω εκ τον προτερον..

Username

1 Reply

Konstantinos Gem

Καταρχήν όταν λες ανάλυση τι εννοείς; Αν για παράδειγμα η οθόνη σου έχει ανάλυση 1920 x 1080 θα μπορείς να παίξεις με τέτοια ανάλυση, όλοι σχεδόν πλέον παίζουν σε τέτοια ανάλυση. Μαλλον θες να πεις σε τι settings θα παίζεις τα παιχνίδια και πόσo framerate θα έχεις. Παντα μιλάμε για full settings και τουλάχιστον 60fps αν το επιτρέπει η τσέπη. Τα 60fps είναι μία βασική επιλογή για να έχεις ομαλό παιχνίδι και με μία 1070 τα έχεις και με το παραπάνω, ανάλογα το παιχνιδι μπορεί να δεις και πάνω από 80fps αλλά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Η RX 580 είναι σαν την 1060 σε απόδοση, λίγο πάνω λίγο κάτω αναλογα το game και τους drivers. Tωρα αναμενεται η RX 590 που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, που και πάλι από αυτά που κυκλοφορούν για την απόδοση της είναι κατώτερη της 1070 αλλά μάλλον και φθηνότερη. Mετά υπάρχουν οι RX Vega 56 και RX Vega 64 που είναι ακριβότερες με την Vega 56 να είναι στα επίπεδα της 1070. Απο κεί και πέρα είναι διαφορές σε θέμα hardware και της κατασκευής τους που δεν μας πολυ αφορούν. Από την στιγμή που διαθέτεις τα χρήματα για 1070 δε χρειάζεται να σκεφτείς κάτι άλλο. Θα μπορούσες να πας σε RX 580 ή 1060 αλλά δε θα το πρότεινα αν θέλεις το σύστημα σου να έχει μιά καλή απόδοση για καιρό και σε νεότερους τίτλους.
Επίσης προτίμησε μνήμες υψηλου χρονισμού πχ 3200mhz

7 Comments

giannhsgr

εννοειται θα παω σε 3200mhz μνημες..ναι θελω να τα παιζω φουλ γραφικα γιατι το συστιμα μου θα ειναι καινουριο και πολυ δυνατο..απλα δεν θελω να παρω μια καρτα που δεν θα αφινει το συστιμα μου να δουλευει ομαλα..η RX 580 αν ειναι σαν της 1060 τοτες με συμφερη να παω σε 1060 γιατι μπωρο να κανω και SLI και να εχω καλητερες επιδωσεις για το μελλον παντα..αν μια 1060 με καληπτη επιδι ειναι πιο γρηγορες απο της RX 580 καρτες γραφικον τοτες σκεφτομαι προς τα εκει..εχεις καποια λινκ να με βοηθησεις σε τι κατηφορια ακρυβος να κοινηθω

Konstantinos Gem

SLi δε σου προτείνω με τίποτα! Το κέρδος που θα έχεις μπορεί να είναι μικρό μέχρι καθόλου, συν ότι θα προσθέσεις επιπλέον θερμικό φορτίο στο κουτί με ελάχιστο κέρδος! Θα δώσεις διπλάσια χρήματα και μάλιστα για μία κάρτα που ουσιαστικά σε λίγο θα φύγει από την αγορά, ίσως να μην βρίσκεις δεύτερη να αγοράσεις, καινούργια τουλάχιστον και θα έχεις στην καλύτερη 25% κέρδος ίσως και 5%. Μη ξεχνάς ότι και ο 2600 δεν είναι πολύ ισχυρός επεξεργαστής και σίγουρα με sli θα τα βρει σκούρα. Πρόταση μου είναι λοιπόν εφόσον διαθέτεις σε βάθος χρόνου τα χρήματα για δύο 1060 κράτατα , μείνε με την 960 για να πας σε μία 2070 όταν πέσουν οι τιμες, αν και με την σειρά αυτή είμαι λίγο επιφυλακτικός ακόμα τουλάχιστον με την αξιοπιστία της! Αν πάλι θες εδώ και τώρα κάρτα ή πας σε 1070 ή πας σε 1070ti. Στην χειρότερη πας σε 1060 και απλώς μένεις με αυτή μέχρι να την αντικαταστήσεις(πουλήσεις) με άλλη, όχι όμως sli.

giannhsgr

απο οτι ειδα η 2070 καρτα η ποιο ωραια απο αλλη σελιδα φυσικα η MSI V373-007R GeForce RTX2070 Gaming Z 8G Black/Grey/Colourful και γενικα η καρτες της MSI κοιμενοντε κοντα στα 620ευρο..δηλαδη με 2600 επεξεργαστη δεν θα εχω ενα καλο αξιολογο υπολογιστη ..εσυ σε τι κομματια λες να παω στα 500 ευρο κοντα για ραμ μιτρικη και cpu??

Konstantinos Gem

Eναλλακτικά μπορεί να πας σε 8600Κ αν και θα σου έρθει λίγο παραπάνω σε χρήματα, καλύτερη επιλογή σε gaming ή να πας σε 2600X. Στην περίπτωση των AMD υπάρχει και η περίπτωση από αυτά που γράφονται ότι θα υπάρχει δυνατότητα στην ίδια πλατφορμα ΑΜ4 να υποστηρίζεται και η επόμενη γενιά Ryzen. Αν ισχύει αυτό τότε υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον αναβάθμιση στο μέλλον. Στην περίπτωση των Intel και του Ζ390 δε γνωρίζουμε κάτι για την νέα γενιά και αν θα υπάρχει υποστήριξη, που συνήθως η Intel δε μας κάνει την χάρη να κρατάει ίδιο socket όταν αλλάζει νανομετρα. Είναι λίγο σπαζοκεφαλιά η επιλογή hardware! Προσωπικά όπως έγραψα και παραπάνω είμαι λίγο επιφυλακτικός με την νέα σειρά Intel αλλά και με Nvidia. Πέραν του θέματος στοκ που έχουν και είναι δυσεύρετοι και οι δύο, οι πρώτοι είναι σε τιμές στα κόκκινα και οι δεύτεροι έχουν θέματα αξιοπιστίας που δεν περιορίζονται 100% μόνο στην 2080ti. Έτσι λοιπόν αν τα χρήματα είναι και περιορισμένα οι επιλογές που μένουν είναι κάποιοι παλιοι Intel πχ 8600Κ, ίσως ο 9600Κ ή μετά σε AMD. Ενώ από κάρτες κάποια παλια σειρά ή με επιφύλαξη τις καινουργιες ελπίζοντας να πέσεις σε καλό κομμάτι.

giannhsgr

βλεπω η ιντελ το εχει παρακανει με της τιμες που βαζει στο καθε της νεο τσιψπ,σε θεμα αποδωσεις δεν ειμαι και πολυ ψαγμενος να σου πω την αληθεια..αλλα θελω να βρω απο την amd την αλαγη να μπωρο να αγορασω κατι μεν λιγο φθηνοτερο αλλα με της ιδιες αποδωσεις που μπωρει να μου εδινε η ιντελ..επιδει ειμαι κατοχος ιντελ το τον ειχα πληρωσει πολυ ακρυβα καποτε σε θεμα παντα της δικης μου τσεπης,το εχω μετανιωσει γιατι εβλεπα οτι ο επεξεργαστης που πληρωσα καποτε 230 ευρο κολαει και δεν ειναι καλος για γενικη χρυση..για παιχνιδια δεν ειδα και μεγαλη διαφορα..αλλα δεν ξερω και παλι αν φτεει και γιαυτο η καρτα γραφικον που φοραω αν δεν βοηθαει και τοσο το συστιμα μου..απλα θελω να παω σε amd γιατι ειναι πιο δυνατη σε θεμα καθημερινης χρυσης και σε ανοιγμα προγραμματον και σε παιχνιδια δεν ειμαι απο τους τρελαμενους που ψαχνουν τα τελια γραφικα ...απλα μαρεσει να τα παιζω σε φουλ αναλυσεις αλλα αν δεν γινεται δεν τρελενομαι κιολας

giannhsgr

για πες μου για αυτην την καρτα PowerColor 8GB Radeon RX590 Red Devil αξιζει να την αγορασω?? ειναι σαν μια gtx 1070??

Konstantinos Gem

Για να κολλάει από επεξεργαστή λίγο περίεργο, εκτός αν μιλάμε για τιποτα πανάρχαιο pc, εδω κράτανε ακόμα pc με Haswell και Ivy Bridge αλλά και παλιότερα! To πιθανότερο να είναι από έλλειψη μνήμης , ο δίσκος αν είναι μηχανικός ή λίγη μνημη κάρτας γραφικών που τα 4gb σχετικά την παλεύουν ακόμα, ειδικά σε μία 960.
Aυτό που αναφέρεις περι προγραμμάτων και παιχνίδια μπορούν να το κάνουν και ο i3 8100 αλλά και ο 2200G, δε λέει τίποτα αυτό! Εκτός αν έχεις κάποιες τρομερές απαιτήσεις στο να ανοίγεις δεκάδες συγχρόνως προγράμματα,σελίδες, απαιτητικά προγράμματα ή να βάλεις μιά enthusiast κάρτα γραφικων που σημαίνει και αντίστοιχο επεξεργαστή για να αποφύγεις το bottleneck.
Έτσι λοιπόν αποφεύγοντας την Intel πας σε AMD που σημαίνει ότι γυρνάμε στον 2600 ή 2600x ως μιά καλύτερη επιλογή. Τώρα για την Powercolor , αν ήταν να παω σε ΑΜD gpu θα κοίταγα κυρίως Sapphire, XFX ή κάποια από τις γνωστές υλοποιήσεις ΜSI ,Gigabyte κλπ. Μαλλον την βρήκες πολύ φθηνή υποθέτω από εξωτερικό, έχε στο μυαλό σου και την εγγύηση, σε περίπτωση προβλήματος πρέπει να την στείλεις εξωτερικό. Πάντα ήταν φθηνότερη η Powercolor αλλά στο παρελθον τουλάχιστον δεν είχε καλό όνομα σε σχέση με Sapphire. Koίτα στο "κίτρινο" κατάστημα ESHOP μία XFX RX590 σε καλή τιμή λόγω Black Friday. Απο κει και πέρα εσύ αποφάσιζεις, ποιά και από που θα την πάρεις!

Username