What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
papa-bravo

Χαζή ερωτηση, αλλά θα την κανω. Εϊναι ένας inverter από 12 DC σε 220AC. Τι πηγή τροφοδοσίας 12V χρησιμοποιείτε, ειδικά εσείς argiris Nxr? Εγώ σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω από γεννήτρια βενζινοκίνητη την DC εξοδο των 12V γιατί η έξοδος του εναλλασόμενου της γεννήτριας δίνει χειρίστης ποιότητας ρεύμα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η σκέψη μου?

Username

3 Replies

pavl.gsf.1966

Σε καμία περίπτωση μην βάλεις INVERTER στα 12 v τις γεννήτριας .
Ένα Καλο σταθεροποιητή θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή αλλα και αυτό δεν είναι πανάκια. πρέπει να αναφέρεις τη πρόβλημα σου βάζει η γεννήτρια για να μπορέσουμε να δώσουμε πιθανές απαντήσεις .

Username
Argi Ris

Μην το κάνεις. Η γεννήτρια έχει μια έξοδο περίπου 10-15Α. Είναι φτιαγμένη να παράγει κυρίως 220v. Θα κάψεις ασφάλεια (αν διαθέτει) ή αλλιώς το κύκλωμα.
Εαν θες να διορθώσεις απλώς το ρεύμα της γεννήτριας σου υπάρχουν άλλες συσκευές πολύ οικονομικότερες που φιλτράρουν το ρεύμα.
Οι μπαταρίες θέλουν μελέτη και δεν είναι απλά τα πράγματα. Χοντρικά όμως ότι έβαλες 2 150αρες πχ δεν σημαίνει ότι έχεις 300Α γιατί πρώτον έχεις καμιά 150αρια πραγματικά πριν πέσει η τάση και δεν μπορείς να τραβήξεις άλλο ρεύμα, (50% πλην λιθιου ~80%) κι επίσης ένα παράδειγμα γνωστού μου που το C των μπαταριών του είναι αργό. Που θα πει ότι αν έχεις C100 μπαταρίες, θα πάρεις τα 150Α αλλά σε 100 ώρες... Και θα σου λέει κι ένα C20 135Α. Μέχρι τα 250Α (γιατί 3000w δια 12V = 250Amp) βάλε τώρα και για πόσες ώρες θα τραβάς τα 250Α και θα καταλάβεις.
Χοντρικά ξαναλέω.. Θες 600Αh μπαταρίες για να μπορέσεις να πάρεις έστω για λίγο αυτά τα 3000W.

Username
frappedakis

Το αγόρασα τελικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πηγή ρεύματος οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε από μπαταρίες για φωτοβολταϊκά. Εγώ συστοιχία με 12 βολτ. Εαν η τάση που δίνει η γεννήτρια σου είναι σταθερή κοντά στα 12 βολτ για όσο λειτουργεί η γεννήτρια και ανάλογα με τα αμπέρ που δίνει αυτή θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες εργασίες. Ειδάλλως μπορείς να φορτίζεις μπαταρίες που θα αγοράσεις με την γεννήτρια και μετά να χρησιμοποιείς ρεύμα από τις μπαταρίες και μετατροπή από το ινβερτερ στα 220 βολτ. Καμία σκέψη δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καλό σου βράδυ φίλε.

Username