Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
ALA12

Καλησπερα, σκεφτομαι να αντικαταστησω τον θερμοσιφωνα που εχω λογω παλαιοτητας με τον συγκεκριμενο ταχυθερμοσιφωνα.
Εχω τριφασικο ρευμα και ο θερμοσιφωνας εχει δικη του ασφαλεια και ενισχυμενο καλωδιο και ειναι ηλικιας περιπου 40 ετων.(ακομα και με πολλες συσκευες ποτε δεν ειχα προβλημα)
Η ερωτηση μου ειναι αν μπορει να τοποθετηθει ο ταχυθερμοσιφωνας στο παταρι, στην θεση του θερμοσιφωνα και να μην βιδωθει σε τοιχο.
(υψος συσκευης 49.5 cm, υψος παταριου 80 cm) Oι λογοι που θελω να τοποθετησω την συσκευη στο παταρι ειναι γιατι εχω το καλωδιο του ρευματος και του νερου του θερμοσιφωνα ετοιμα και δεν θα χρειαστει να κανω αλλες αλλαγες μιας και το μπανιο μου δεν ειναι παρα πολυ μεγαλο.

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Alexandros Pi

Καλησπέρα σας. Όπως σας ανέφεραν θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ασφάλεια στον ηλεκτρικό σας πίνακα (3χ32Α για σύνδεση στα 18 ή 21 kW, 3χ35 για 24kW) καθώς και το αντίστοιχο καλώδιο μέχρι την συσκευή. Ο ταχυθερμαντήρας μπορεί να τοποθετηθεί στο πατάρι και να αντικαταστήσει τον θερμοσίφωνα, και αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη εγκατάσταση, αλλά θα πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο (2 βίδες). Το σύστημα Profi-Rapid προσφέρει την δυνατότητα σύνδεσης των σωλήνων από πίσω ή από κάτω από την συσκευή, και την σύνδεση του καλωδίου από επάνω, από πίσω ή από το πλάι. Το ύψος των 80cm είναι αρκετό για την υδραυλική σύνδεση. Για συσκευές με ηλεκτρονικό έλεγχο ισχύος (Inverter) όπως ο PEY 18/21/24 σε περιπτώσεις που η συσκευή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη (π.χ πατάρι), και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την θερμοκρασία από το κουμπί, ρυθμίζουμε την μέγιστη θερμοκρασία που θέλουμε (πχ.45c). Όταν θέλουμε την μέγιστη θερμοκρασία ανοίγουμε την βρύση μόνο στο ζεστό. Όταν θέλουμε χαμηλότερη θερμοκρασία (π.χ. 38c) ανοίγουμε και την ροή του κρύου, κάνοντας ανάμιξη, όπως θα κάναμε με ένα θερμοσίφωνο. Όσο περισσότερη ανάμιξη κάνουμε τόσο λιγότερα λίτρα ανά λεπτό καλείται να ζεστάνει η συσκευή με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Σχετικά με την κατανάλωση της συσκευής και την πιθανότητα μη επάρκειας σε περίπτωση ταυτοχρονισμού με άλλη μεγάλη ηλεκτρική συσκευή, μπορείτε να περιορίσετε την μέγιστη ισχύ της συσκευής στα 18kW ή να τοποθετήσετε ασφάλεια προτεραιότητας φορτίου. Σε κάθε περίπτωση, η μέση ισχύ που θα χρησιμοποιεί η συσκευή με ρυθμό ροής 9-10 λίτρα ανά λεπτό, και έξοδο ζεστού νερού στους 38c θα είναι περίπου 11kW τους καλοκαιρινούς μήνες και περίπου 18kW τον χειμώνα. Ανοίγοντας την βρύση στην μισή ροή 4-5 λίτρα ανά λεπτό, η ίδια συσκευή θα καταναλώσει περίπου 6kW τους καλοκαιρινούς μήνες και περίπου 9kW τον χειμώνα.

1 Σχόλιο

ALA12

Σας ευχαριστώ πολύ για την ιδιαιτέρως κατατοπιστική απάντηση!

Όνομα χρήστη
Matzourana

Δες το αναλυτικό σχόλιό μου σε παρεμφερή ερώτηση σχετικά με ασφάλειες. Δεν επαρκεί η υπάρχουσα γραμμή/ασφάλεια του παλιού σου θερμοσίφωνα, που είχε ισχύ 3-4kW. Αυτοί οι ταχυθερμοσίφωνες είναι "θηρία" 18-21-24kW, για αυτό σου ζεσταίνουν το νερό "on-the-fly" και δεν χρειάζεται να περιμένεις 1 ώρα όπως στον παλιό. Θα πρέπει να τραβήξεις νέα γραμμή από τον πίνακα με πολύ χοντρά καλώδια και να κάνεις μερεμέτια, εάν προχωρήσεις στη συγκεκριμένη αγορά. Έτσι κι αλλιώς, πώς θα πατούσες τα κουμπιά της συσκευής, εάν τον είχες στο πατάρι, με τηλεκοντρόλ; (ορισμένα ακριβά μοντέλα έχουν). Υπ' όψιν ότι αν έχεις τη συνηθισμένη τριφασική παροχή που έχουμε όλοι μας και τον ρυθμίσεις στα μεγάλα kW, θα σου τρώει όλο το ρεύμα και δεν θα μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα τίποτα άλλο "βαρύ".

1 Σχόλιο

ALA12

Σας ευχαριστώ πολύ για την ιδιαιτέρως κατατοπιστική απάντηση.

Όνομα χρήστη