What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Φιλοθέη Τ.

Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο πιστολάκι.. Έχει εγγύηση κι αν ναι, για πόσο καιρό;

Username

3 Replies

CaDeme Δήμητρα Καρατζά

H εγγύηση βάσει νόμου για ΟΛΕΣ τις ηλεκτρικές συσκευές είναι δύο χρόνια. Ισχύει σε όλη την Ε.Ε. συνεπώς και στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πωλητής ευθύνεται κατ’ αρχήν αντικειμενικά και υποχρεωτικά εκ του νόμου (νόμιμη εγγύηση) έναντι του καταναλωτή για χρονικό διάστημα δύο ετών για οποιοδήποτε ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας είχε το πράγμα κατά το χρόνο παραλαβής του προϊόντος από τον καταναλωτή βάσει του Αστικού Κώδικα και του Ν. 3043/2002 που μετέφερε στο ελληνικό δίκαιο το άρθρο 5 της ανωτέρω ευρωπαϊκής οδηγίας. Όταν αυτό το ελάττωμα ή η έλλειψη εμφανίζεται εντός έξι μηνών από τον χρόνο της πώλησης τεκμαίρεται ότι αυτό υπήρχε ήδη κατά τον χρόνο της πώλησης. Αντίθετα, για τα ελαττώματα ή ελλείψεις που εμφανίζονται από τον 7ο μήνα και μετά, ο καταναλωτής πρέπει να αποδείξει ότι αυτά δεν δημιουργήθηκαν μετά την παραλαβή του προϊόντος. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει με όποια σειρά θέλει είτε α) την επισκευή ή αντικατάσταση του προϊόντος, είτε β) τη μείωση του τιμήματος που κατέβαλε είτε τέλος, γ) να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση επιστρέφοντας το προϊόν και ζητώντας το τίμημα που είχε καταβάλει, εφόσον το ελάττωμα είναι ουσιώδες. Σε περίπτωση ειδικότερα που το ελάττωμα ή η έλλειψη είναι αποτέλεσμα υπαιτιότητας του πωλητή (δόλου ή αμέλειας), τότε ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει επιπλέον και χρηματική αποζημίωση.

Username
Giorgos_P.

Η απάντηση του χρήστη sucrerouge είναι εντελώς λανθασμένη. Φυσικά και υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ε΄δω και σχεδόν 30 χρόνια! Όλα τα Parlux φέρουν εγγύηση 6 μηνών.

Username
sucrerouge

Δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για την Parlux και ούτε ανταλλακτικά. Εμένα μου κάηκε το προηγούμενο, λόγω δικής μου αμέλειας, και αναγκάστηκα να πάρω καινούργιο γιατί όσο και να το έψαξα δεν υπήρχε κάποιος αντιπρόσωπος. Το πήγα σε συνοικιακό μαγαζί για επισκευή και δεν έβρισκαν με τίποτα ανταλλακτικά για αυτήν την μάρκα γενικά. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν θα σου καεί, και θα σου αντέξει χρόνια. Εγώ πάλι Parlux πήρα.

Username