What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Stahab

Επηρεασμένος από την αξιολόγηση του Simon_Papadopulos, αγόρασα και τοποθέτησα 2 στικάκια των 8GB έκαστο, σε Gigabyte GB-BLPD-5005, αλλά το μηχάνημα δεν κάνει boot, παρά μόνο αν τοποθετήσω μόνο το ένα στικάκι στo 1o slot μήμης SODIMM1. Ακόμα κι αν τοποθετήσω μόνο ένα στικάκι στο 2ο slot μνήμης SODIMM2, το μηχάνημα πάλι δεν κάνει boot. Έχω ήδη αγοράσει και δοκιμάσει 2 σετ μνημών 2x8GB, το ένα στα 2400MHz και το άλλο στα 2666 MHz και έχω ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι στο μηχάνημά μου ή αν τελικά δεν ισχύει αυτό που γράφει ο χρήστης Simon_Papadopoulos.

Username

1 Reply

YellowApple

Θα σου πω τι έγινε. Το σύστημα του μπορεί να αναγνωρίζει 16gb, αλλά ο επεξεργαστής που έχει ο συγκεκριμένος υπολογιστής, Intel® Pentium® Processor J5005 ( https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/128984/intel-pentium-silver-j5005-processor-4m-cache-up-to-2-80-ghz.html ), υποστηρίζει μέχρι 8gb. Δεν κάνει χρήση των υπολοίπων 8. Θα χρειαστεί να πάρεις 2x4gb για το συγκεκριμένο ώστε να έχεις dual channel.

1 Comment

Stahab

@YellowApple Φίλε μου αυτό σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή και προμηθεύτηκα ένα σετ μνημών ιδίου τύπου αλλά 2x4GB (F4-2400C16D-8GRS), το οποίο σύμφωνα με αξιολόγηση άλλου χρήστη δούλεψε άψογα, αλλά σε μένα δούλεψε μόνο με το ένα στικάκι τοποθετημένο στο slot SODIMM1. Υποθέτω πως έχω πέσει σε ελαττωματικό μηχάνημα, το οποίο έχει κάποιο πρόβλημα με το slot SODIMM2.

Username