Καλησπέρα. Έχω τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα εδώ και λίγες μέρες ρυθμισμένο στο 50%. Κάποιες φορές η υγρασία πέφτει υπό του 50 και συνεχίζει και άλλες φτάνει στο 60 και είναι σταματημένος (ξεκινάει βέβαια από μόνος του αργότερα). Είναι φυσιολογικό;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλησπέρα. Έχω τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα εδώ και λίγες μέρες ρυθμισμένο στο 50%. Κάποιες φορές η υγρασία πέφτει υπό του 50 και συνεχίζει και άλλες φτάνει στο 60 και είναι σταματημένος (ξεκινάει βέβαια από μόνος του αργότερα). Είναι φυσιολογικό;
4 Απαντήσεις
Εκτός από τις απαντήσεις των υπολοίπων που είναι σωστές, έχετε υπόψη ότι όταν ο αφυγραντήρας είναι σταματημένος, η ένδειξη της υγρασίας δεν είναι αξιόπιστη. Συνήθως δείχνει υψηλότερη υγρασία από την πραγματική. Όταν λοιπόν βλέπετε υγρασία 60% σε σταματημένο αφυγραντήρα, πιθανότατα είναι υψηλότερη από την πραγματική. Όταν δουλέψει ο ανεμιστήρας σε λίγα λεπτά δείχνει την πραγματική ένδειξη. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που κάθε μισή ώρα τίθεται σε λειτουργία για να κάνει τον έλεγχο επιπέδου υγρασίας. Αυτά έχω παρατηρήσει στο δικό μου έπειτα από μήνες λειτουργίας και ενώ έχω σε μόνιμη βάση εξωτερικό αναλογικό υγρόμετρο δίπλα από τον αφυγραντήρα.
ο αφυγραντήρας θα σταματήσει 3-4 μονάδες κάτω της υγρασίας που έχεις ρυθμίσει και θα ξεκινήσει 3-4 βαθμού πάνω από την επιθυμητή ρύθμιση.
1 Σχόλιο
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Εδώ και περίπου έναν μήνα χρησιμοποιούσα τον Croner CR-1414 ο οποίος δε σταματούσε να δουλεύει παρά μόνο όταν γέμιζε το δοχείο του. Ακόμα και όταν το ποσοστό της υγρασίας έπεφτε 10% χαμηλότερα από το επιθυμητό (λόγω ανοιχτής μπαλκονόπορτας για εξαερισμό ή θέρμανσης, συν ότι το δωμάτιο στο οποίο τον είχα εγκατεστημένο ήταν των 10τ.μ). Λογικά μπορώ να κάνω το ίδιο με τον Puredry βάζοντάς τον σε λειτουργία "cont" (στεγνώματος ρούχων);