Οι φωτογραφίες του προϊόντος προκαλούν ΜΠέΡΔΕΜΑ : κάποιοες γράφουν για ρεύμα διαφυγής 19.500 A, και κάποιες (και πάνω στη συσκευασία) γράφει : 15.000 A mpere. Τί από τα δύο ισχύει τελικά ;;
- ΕΡώΤΗΣΗ : το στρογγυλό κόκκινο κουμπάκι "ασφαλείας" (ΔΕΝ εννοώ τον διακόπτη) ΌΤΑΝ θα έχει "κτυπηθεί" πχ. από μια ΑΙΧΜή Υψηλού ρεύματος και διακόψει την παροχή... μπαίνει μέσα;; και μετά, μπορούμε να το πατήσουμε και να ξαναλειτουργήσει κανοονικά ;;; ( δηλαδή, κάτι σαν την ασφάλεια του Πίνακα ) ή, το πετάμε ολόκληρο ;; και πάμε για καινούργιο ;;
1 Σχόλιο
σας ευχαριστώ πολύ
( τις Προειδιπιήσεις και τις Οδηγίες Χρήσεις που αναφέρονται θα έπρεπε να υπάρχουν και ΕΔΩ στις φωτο του προϊόντος. - Θα προσπαθήσω να βάλω ένα screenshot στα σχόλια, αν με αφήσει.
ΑΝ το έχετε κατεβάσει και εσείς το PDF, επιτρέψτε μου να επιστήσω την ΠΡΟΣΟΧΗ στην 1η από τις ¨ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙήΣΕΙΣ" : Μήν συνδέετε σε σειρά !! ( σημαίνει να μήν συνδέσει κάποιος ένα 2ο πολύμπριζο στο 1ο. Είναι χρυσός Κανόνας για τα πολύμπριζα. ) και μία ... "Δήλωση Αποποίηση Ευθύνης" (έτσι την εκλαμβάνω εγώ, [που έχω μια σχέση με την ηλεκτρολογία] όταν λέει : Η προστασία από υπέρταση εξασφαλίζεται μέσω ενός ... πολυβάθμιου συστήματος προστασίας από υπέρταση που αποτελείται απο : 1. την τεχνολογία της οικιακής εγκατάστασης, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ με 2. το δικό μας λεπτό σύστημα προστασίας [το πολύμπριζο] βάσει EN61643-11. -- ( αυτό σημαίνει ότι η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣίΑ μας ΕΞΑΡΤάΤΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚά από τη συνολική ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού [ α). θεμελιακή γείωση ΑΝ υπάρχει, β). ρελέ υπέρτασης και γ). αντικεραυνικό ρελέ τύπου-2 στον ηλεκ-Πίνακα ], και μ ε τ ά ... από τον ασφαλειο-διακόπτη (που λειτοπυργεί ως ένας "κόφτης" του κυκλώματος σε περίπτωση υπέρτασης. *** Όπως γράφει παραπάνω : " σε περίπτωση κτυπήματος ΚΕΡΑΥΝΟΥ , λόγω της υψη΄λά προκληθείσης ενέργειας ( εννοεί τα Ampere - που θεωρητικά μπορούν μα φθάσουν σε πολλές ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΣΔΕΣ...), μπορεί να ... ΜΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛίΖΕΤΑΙ η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των συνδεδεμένων οικ. ηλεκτρ. συσκευών. " !!! => και έχει απόλυτο δίκιο . Η περίπτωση "ΚΕΡΑΥΝΌΣ" είναι μεγάλη υπόθεση ... και μιλάω ως ... παθών : το καλοκαίρι του 2019, σε μια ξαφνική καλοκαιρνή καταιγίδα 1-2 ώρας, έπεσαν στον Πειραιά αρκετοί κεραυνοί και μας έκαψαν : ψυγείο, πλυντήριο και κλιματιστικό !!! παρότι τα δύο απ'αυτά ήταν σε μονόμπριζα ασφαλείας με ρελέ...!!! Είναι να μη σου τύχει...
Οι κανονισμοί ΕΛΟΤ για τις ηλέκτρικές εγκαταστ'ασεις είναι από τις αυστηρότερες στην ΕΕ ( το λέω διότι έχω εξάδελφό μου που ήταν στην Επιτροπή Σύνταξής του), αλλά, από ό,τι μου λέει - διότι είναι χρόνια Καθηγητής στη Σιβιτανίδιο και εκπαιδεύει τους αριανούς ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες- το 98,5% των νεόδμητων πολυκατοικιών που οικοδομούνται ΣΤΕΡΟύΝΤΑΙ (σωστής ή καθόλου) ΘΕΛΕΛΙΑΚΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ , με την κατάλληλη καλωδίωση στο διαμέρισματα και τα αντικεραυνικά ρελέ (που, είτε λείπουν, είτε είναι ελλειπή) και όλα αυτά για ... "εξοικονόμηση" μικρού σχετικά κόστους για εγκατάσταση μιας πολυκαταοικίας .
Από την άλλη, σχεδόν κανένα σπίτι, πολυκατοικία και γενικότερα τα ψηλά κτήρια ΣΤΕΡΟύΝΤΑΙ ΑΛΕΞΙΚέΡΑΥΝΟΥ , ως όφειλαν. Πανελλαδικώς. Το ότι δ4εν έχουμε περισσότερα θύματα από παρόμοια συμβάματα, προφανώς οφείλεται ότι ο Θεός μας λυπάται...
Και πάλι ευχαριστώ.