What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
harden_james

Γιατί δε μπορώ να τα συνδέσω με οποιαδήποτε συσκευή;παράμονο με αυτή που τα συνδέσω πρώτη φορά με το κινητό μου δηλ.

Username

2 Replies

pist79

Σημείωσε και κάτι άλλο:Αντί να έχουμε τα ανωτέρω ακουστικά ως μοναδικό παραλήπτη περιεχομένου που αναπαράγεται από δύο πομπούς (π.χ ένα tablet και ένας υπολογιστής),το οποίο ήταν το ζητούμενο στην απορία σου,μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πομπό και δύο παραλήπτες.Πιο συγκεκριμένα,μπορείς να συνδέσεις μία συσκευή κινητού τηλεφώνου ταυτόχρονα με δύο ακουστικά bluetooth με αποτέλεσμα και τα δύο ακουστικά να αναπαράγουν ταυτόχρονα το ίδιο περιεχόμενο.Για παράδειγμα,έχουμε τα ακουστικά MDR-ZX330BT και ένα Bluetooth handsfree (https://www.skroutz.gr/c/435/hands-free-bluetooth.html) τα οποία τα έχουμε κάνει και τα δύο σύζευξη με το κινητό μας τηλέφωνο Samsung.Κατόπιν,θέτουμε το κινητό μας τηλέφωνο να αναπαράγει κάποιο αρχείο πολυμέσων (π.χ online radio).Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέψουμε το τηλέφωνό μας σε πομπό και τα παραπάνω ακουστικά να παίζουν και τα δύο ταυτόχρονα το αρχείο πολυμέσων.Το χαρακτηριστικό αυτό λέγεται Dual Audio (https://www.samsung.com/au/support/mobile-devices/what-is-the-dual-audio-feature/).

2 Comments

harden_james

Φιλε...αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα εν λογω ακουστικα.Δε μπορω να κανω συζευξη με αλλη συσκευη παρα μόνο του κινητού μου που τα συνδεσα πρωτη φορά.Και καταλάθος απο τη κινητό πατησα κατάργηση σύζευξης και τωρα δε μπορούν να συνδεθουν και να <<ζευγαρωσουν>> ουτε με το κινητο μου που ηταν η μονη συσκευη που συνδεοταν.Σαν καμια συσκευη να διαβαζει το bluetooth των ακουστικων.Μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις;;;Εκανα και τη βλακεια και πεταξα το manual.Ευχαριστω εκ των προτερων.

pist79

Για πάρε τα εξής (με αυτή τη σειρά):
α). helpguide.sony.net/mdr/zx330bt/v1/el/contents/TP0000775600.html
β). helpguide.sony.net/mdr/zx330bt/v1/el/contents/TP0000775613.html

Username
pist79

Δεν είναι δυνατό τα ακουστικά να είναι συνδεδεμένα με δύο συσκευές ταυτόχρονα (για παράδειγμα με τον υπολογιστή και το κινητό).Το ίδιο παράπονο έχω και εγώ.Θα πρέπει να γίνει αποσύνδεση των ακουστικών από την πρώτη συσκευή (μέσα από τις ρυθμίσεις bluetooth της συσκευής) και κατόπιν σύνδεση των ακουστικών στην δεύτερη συσκευή (πάλι μέσα από τις ρυθμίσεις bluetooth της δεύτερης συσκευής).Περιττό να αναφέρω ότι έχουμε ήδη κάνει σύζευξη (pairing) και με τις δύο συσκευές.Tα ακουστικά έχουν την δυνατότητα πολλαπλής σύζευξης που σημαίνει ότι μπορείς να καταχωρίσεις στη μνήμη έως 8 συσκευές.Τα ακουστικά όμως θα συνδέονται,αυτόματα,μόνο με εκείνη την συσκευή που συνδέθηκε τελευταία φορά με αυτά (η οποία τίθεται αυτόματα στην κορυφή της λίστας των paired συσκευών).Πάντως,αν το καλοσκεφτείς,είναι λογικό τα ακουστικά να είναι μόνο με μία συσκευή κάθε φορά συνδεδεμένα γιατί αν μπορούσαν τα ίδια να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με υπολογιστή και κινητό,οι οποίες συσκευές έπαιζαν ταυτόχρονα κάποιο αρχείο πολυμέσων,τότε θα υπήρχε ένα ''μπέρδεμα'' των δύο ήχων.Άσε που τα πλήκτρα επί των ακουστικών,π.χ το πλήκτρο της έντασης ή το πλήκτρο επιλογής επόμενου μουσικού κομματιού,δεν θα ήξεραν ποια συσκευή να ελέγξουν.

2 Comments

harden_james

Έχεις τα συγκεκριμένα;εισαι ικανοποιημένος με τη χρήση τους;btw Ευχαριστώ για την απάντηση τωρα κατάλαβα.

pist79

Ναι,είμαι ικανοποιημένος.
Αγόρασα τα ακουστικά με σκοπό να τα χρησιμοποιώ σε συνομιλίες μέσω skype (μαθήματα on-line) και για να βλέπω live TV μέσω υπολογιστή.Δεν τα χρειάζομαι για να ακούω μουσικά κομμάτια.Επιπλέον,είναι η πρώτη μου αγορά ακουστικών (συμπεριλαμβανομένων ενσύρματων) και έτσι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.Πιο συγκεκριμένα,μέχρι πρότινος,χρησιμοποιούσα ενσύρματα ακουστικά τύπου ψείρας.Επομένως,δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ακουστική ποιότητα.Παρόλα αυτά,η ποιότητα που φτάνει στα αυτιά μου με ικανοποιεί αρκετά με ισορροπία στα πρίμα και μπάσο.
Τώρα,όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής,αυτή είναι υψηλή,αν και θα μπορούσε η εταιρεία να προσθέσει ένα μαξιλαράκι (από δερματίνη για να μην φθαρεί γρήγορα και όχι υφασμάτινο) έτσι ώστε να μην υπάρχει και η παραμικρή ενόχληση στο άνω μέρος του κεφαλιού.
Επιπλέον,με εκπλήσσει η μεγάλη εμβέλεια του bluetooth,ακόμα και μεταξύ εμποδίων όπως είναι τοίχοι σπιτιού,όταν υπάρχει σύνδεση των ακουστικών με κινητό τελευταίας γενιάς.Μάλλον αυτό οφείλεται στην βελτίωση του πρωτοκόλλου bluetooth τα τελευταία χρόνια,γιατί όταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή (ο οποίος είναι 6ετίας),παρατηρούνται αποσυνδέσεις όταν υπάρχουν εμπόδια.
Τέλος,υπάρχουν φορές (λίγες) που κατά τη σύνδεση των ακουστικών με τον υπολογιστή,ο ήχος είναι πολύ κακής ποιότητας (ο ήχος ακούγεται σαν να έρχεται από π.χ πηγάδι,χωρίς καθόλου μπάσο).Σε αυτές τις περιπτώσεις,αν δεν δουλέψει η αποσύνδεση-σύνδεση,κάνω κατάργηση της συσκευής και επανασύζευξη.Δεν μπορώ να αποδώσω πάντως αυτήν τη δυσλειτουργία αποκλειστικά στα ακουστικά,γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο η αιτία να είναι ο ίδιος ο υπολογιστής ο οποίος,παρεμπιπτώντος,έχει να ενημερωθεί (update) και να γίνει format από τα τέλη του 2018.

Username