Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Eleutherios Michailidis

Καλησπέρα. Ισχύει ότι δουλεύει μόνο με τους δικούς τους σκληρούς δίσκους ;; Ή μπορώ να το βάλω ironwolf ή Wd red plus. ??

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

sentinel10

Καλησπέρα! Όχι, δεν ισχύει ότι το Synology DS225+ δουλεύει μόνο με τους δικούς της (Synology) σκληρούς δίσκους. Το εφαρμόσανε βασικά για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά το αναιρέσανε αργότερα μετά από πολλές διαμαρτυρίες χρηστών.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικότατα δίσκους Seagate IronWolf ή WD Red Plus. Η Synology προωθεί έντονα τους δικούς της δίσκους (Synology HAT5300 / Plus series) και σε κάποια πολύ ακριβά enterprise μοντέλα (π.χ. σειρές RackStation ή SA) βγάζει προειδοποιήσεις αν βάλεις τρίτους δίσκους. Για τη σειρά Plus (όπως το DS225+) οι WD Red Plus και IronWolf θα λειτουργήσουν άψογα. Το NAS θα τους αναγνωρίσει, θα φτιάξει το RAID σου (ή το SHR της Synology) και θα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς βεβαιώσου ότι οι δίσκοι που θα πάρεις είναι τεχνολογίας CMR (όπως είναι όλοι οι IronWolf και οι WD Red Plus / Pro). Απόφυγε τους απλούς WD Red (σκέτο, χωρίς το Plus) που είναι SMR, γιατί δεν τα πάνε πάντα καλά σε NAS, άσχετα αν όλη η RED σειρα γενικώς είναι για NAS. Πριν αγοράσεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στην επίσημη "Λίστα Συμβατότητας" (Compatibility List) στο site της Synology για το DS225+, απλά για να είσαι 100% σίγουρος για το συγκεκριμένο revision του δίσκου που θα επιλέξεις.

2 Σχόλια

Eleutherios Michailidis

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι εννοείται ότι κοιτάω μόνο για ironwolf και red plus και μάλλον θα καταλήξω στους ironwolf. Η compatibility list αναφέρει μόνο δίσκους synology γι αυτό και ρώτησα. Ευχαριστώ και πάλι !

sentinel10

Το έχω ήδη εγκαταστήσει το DS225+ στην εταιρεία που είμαι IT Admin με WD red plus 10TB ζευγάρι και παίζουν τούμπανο. Σε ένα από τα υποκαταστήματα για local pc image backups. Εδώ και 2 μήνες όλα άψογα. Ναι, λογικό που βλέπεις μόνο synology στην λίστα, μέσα στο 2025 είχαν αυτή την αναλαμπή για μόνο δικούς τους δίσκους και το μοντέλο αυτό δείχνει μόνο αυτούς. Ευτυχώς τους πέρασε γρήγορα η παράνοια αυτή μόλις είδαν τις αντιδράσεις της αγοράς…

Όνομα χρήστη