Είναι μεγάλες οι διαφορές με την gh5 ως προς την ποιότητα του video και του stabilization;
Έχω διαβάσει επίσης ότι υπάρχει περιορισμός στα 30 λεπτά για κάθε λήψη. Αληθεύει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Είναι μεγάλες οι διαφορές με την gh5 ως προς την ποιότητα του video και του stabilization;
Έχω διαβάσει επίσης ότι υπάρχει περιορισμός στα 30 λεπτά για κάθε λήψη. Αληθεύει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
2 Απαντήσεις
Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση. Προσανατολίζομαι κυρίως σε βιντεο (καθότι ασχολούμαι με κινηματογράφο) Απλά το μόνο που φοβάμαι είναι σε περιπτώσεις εκδηλώσεων ή Live video κατά πόσο θα υπάρχει πρόβλημα με τον περιορισμό των 30 min.. Από την άλλη όντως λίγο που το έψαξα κι εγώ σχεδόν ίδια με την gh5 είναι η μηχανή. Απλά τσιγγουνεύομαι τα 200 ευρώ επιπλέον :P και έλεγα μήπως τσιμπήσω κ έναν φακό με αυτά που θα γλίτωνα!
H G9 ειναι ταξινομημένη ως "φωτογραφική μηχανή", αυτό σημαίνει οτι έχει όριο 30 λεπτών ανα REC. Ειναι μεγάλη ιστόρια - σε απλα Ελληνικά οι "φωτογραφικές" γλυτώνουν φόρο "κάμερας" και υποχρεωτικά έχουν όριο 30 λεπτών ανα REC.
Τώρα στο θέμα ποιότητας video.
Η G9 έχει ανώτερο low light απο την GH5. Αποδεδειγμένα.
Διαθέτει επίσης (εντελώς δωρεάν) τα firmware updates που προσφέρει HLG εγγραφή καθώς και πολλές αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα (απο focus μέχρι λειτουργίες όλων των ειδών).
Ανάμεσα στην GH5 MK1 και στην G9, η επιλογή ειναι ξεκάθαρα G9 δαγκωτό, αν δεν σε πειράζει να πατάς το REC καθε 30 λεπτά.
Ότι άλλη απορία έχεις, ρώτα ελεύθερα. Εχω 2 G9 με χιλιάδες ωρες video στην πλάτη τους.
Αυτές οι μηχανές ειναι ο ορισμος του workhorse.
1 Σχόλιο
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντησή σας!
Δεν αληθεύει πως η GH σειρά ως εστιαζόμενη περισσότερο προς βίντεο, δίνει και άλλη ευελιξία;
Πχ περισσότερα formats/ codecs εγγραφής, περισσότερες επιλογές για slow motion κλπ.
Θυμάμαι η πρώτη, απλή, GH5 έγραφε σε full HD 180 fps!
Ρωτώ επειδή είμαι ανάμεσα σε διάφορα μοντέλα Lumix, για hybrid χρήση, με βαρύτητα πιο πολύ προς το βίντεο...
Short films & musical videoclips κυρίως.
Θα ήθελα όμως και αξιοπρεπή φωτογραφία/ stills.
Ευχαριστώ πολύ προαιρετικά!