Καλησπέρα σε όλους! Εχω την εξής ερώτηση: Έχω μια συσκευή μέτρησης οχημάτων, η οποία συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου Ethernet. Ομως ο υπολογιστής (το γραφείο) είναι σε απόσταση 60μέτρων από το σημείο που βρίσκεται η συσκευή (υπάρχει απροβλημάτιστη οπτική επαφή). Επειδή είναι αδύνατο να σκαφτεί το σημείο για να περαστεί το καλώδιο, θα μπορούσα με αυτό το TP LINK να κάνω τη δουλειά; Σκεφτόμουν να συνδέσω το Ethernet καλώδιο της συσκευής μου σε ένα τέτοιο TP LINK, και από την άλλη μεριά να βάλω ένα αντίστοιχο TP LINK για να ξαναπάρω Ethernet. Θα μου πείτε, για ποιο λόγο να μην συνδεθώ κατευθείαν με WIFI? Η απάντηση είναι πως επειδή είναι ομάδα wired υπολογιστών στο γραφείο που πρέπει να συνδεθούν καλωδιακά (και άρα το καλώδιο που έρχεται στο γραφείο θα συνδεθεί σε hub και από εκεί θα "μοιραστεί" και στους άλλους υπολογιστές).
Επομένως, 2 τέτοιες συσκευές μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα; Δηλαδή η μια να παίρνει το καλωδιακό Ethernet και να το κάνει WIFI και η άλλη να παίρνει το WIFI και να το κάνει πάλι Ethernet? Νομίζω πως αυτό λέγεται Ethernet Bridge, αλλά δεν το έχω ξανακάνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
4 Comments
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν γίνεται η λύση του powerline, διότι η συσκευή είναι σε άλλο κτίσμα και οι υπολογιστές σε άλλο. Οπότε η λύση του ασύρματου link με κάποιο τρόπο είναι μονόδρομος...
Οκ παίρνεις δύο και τα στήνεις το ένα ως master το άλλο ως slave.Και εγώ έτσι τα έχω.Σαν να υπάρχει εναέριο καλώδιο είναι.300MBps σταθερά σε τέτοια απόσταση.
Ωραία! Αυτό ήθελα να ξέρω. Εάν μπορεί να λειτουργεί και «αντίστροφα». Το ερώτημα τώρα είναι το εξης: εγώ στην 1η tp link θα δίνω συγκεκριμένη static IP από τη συσκευή μου. Στην «απέναντι μεριά, στην οποία θα παίρνω το σήμα ασύρματα και θα το μετατρέψω ξανά σε Ethernet (slave tp link) θα παίρνω την ίδια στατική IP; Ευχαριστώ και πάλι!
Είναι 2 συσκευές δικτύου η καθεμία με την δική της IP. πχ 192.168.1.70 και 192.168.1.75. Τις ρυθμίζεις ανάλογα το τοπικό σου δίκτυο και είναι προσβάσιμες μέσω browser.Θες ένα λάπτοπ και ένα καλώδιο για να το συνδέσεις στο poe τους και να κάνεις τις ρυθμίσεις. Μετά το καλώδιο αυτό λογικά θα καταλήγει σε ένα switch που θα βλέπει και το υπόλοιπο δίκτυο.