Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Akalipt0s

Ναι, αξίζει, αλλά με μια υποσημείωση.

Γιατί:

Ταίριασμα: Ο FiiO K11 R2R έχει «αναλογικό» και γλυκό ήχο που στρώνει την αγριάδα και το έντονο μπάσο των Sony.

Ισχύς: Τα οδηγεί πανεύκολα και τους δίνει σώμα που δεν θα πάρεις ποτέ από την κάρτα ήχου του PC.

VFM: Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι «επένδυση»· αν αύριο πάρεις καλύτερα ακουστικά, θα τα σηκώσει άνετα.

Η υποσημείωση:
Τα Sony MDR-V700 είναι παλιά τεχνολογία (DJ focus). Ο ενισχυτής είναι ανώτερης κλάσης από τα ακουστικά, οπότε μελλοντικά θα ζητησει κάτι καλύτερο για να δείξει ο FiiO τι πραγματικά μπορεί να κάνει.Ισως Δηλαδη και να ειναι λιγο overkill το Fiio για αυτα τα ακουστικα

Αλλιως αν θες κατι πιο οικονομικο παρε την https://www.skroutz.gr/s/18675532/Creative-Sound-BlasterX-G6-Exoteriki-USB-Karta-%CE%99chou-7-1.html θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος..μην κοιτας που δειχνει gaming...εχει πολυ καλη ποιοτητα chip μεσα και αυτη...high fidelity

3 Σχόλια

loxandra2011

Update: Τον πήρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά... θέλω να δοκιμάσω και άλλα ακουστικά. Είμαι ανάμεσα σε Fiio FT1 ή Sennheiser HD560s Balanced. Δεν έχω ξαναακούσει ανοικτά headphones και δεν ξέρω τι να περιμένω αν και ψήνομαι να τα δοκιμάσω (HD 560s)... Τα FT1 φαντάζομαι σαφώς και θα είναι καλύτερα από τα SONY αλλά τα HD560s θα με καλύψουν μουσικά ή θα είναι "ξενέρωτα" στις χαμηλές? Καμιά βοήθεια?

pandit

Ίσως να είναι αργά πλέον για ν' απαντήσω, παρ' όλα αυτά απαντώ, εκ πείρας. Ναι, σε σχέση με τα FT1, τα HD560s στις χαμηλές είναι όχι απλώς ξενέρωτα, αλλά ανύπαρκτα. Όχι πως τα HD560s δεν αποδίδουν μια χαρά, για τα λεφτά τους, ωστόσο η απόκρισή τους δεν καλύπτει απολαυστικά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φάσμα του ήχου, όπως συμβαίνει, βέβαια, και με πολλά "audiophile" ακουστικά. Όμως υπάρχει ζουμί, υπάρχει ζωή εκεί κάτω, στις χαμηλές συχνότητες, που η πλειονότητα των ακουστικών αγνοεί. Αλλά, bass is life! Και δε μιλάω ως basshead (που δεν είμαι, αντιθέτως, τα υπερβολικά, ασυμμάζευτα, έξαλλα μπάσα κάποιων ακουστικών μού προκαλούν ναυτία). Τα FT1 σ' αυτή την κατηγορία τιμής, και στο είδος τους (κλειστού τύπου και balanced), δεν έχουν αντίπαλο. Από κάθε άποψη. Για να πάρετε μια ιδέα, μπείτε στο squig.link και συγκρίνετε τις αποκρίσεις τους, από πολλές πηγές και μετρήσεις (όπως και σχεδόν όλων των άλλων ακουστικών που υπάρχουν στον κόσμο).

Akalipt0s

Ωραια τωρα που το πηρες δωσε του χρονο να στρωσει... τωρα οσο αφορα αυτα τα ακουστικα που ενδιαφερεσαι Ενα μικρο σοκ θα το νιωσεις και με τα δυο :

1. Το σοκ της "Λεπτομέρειας": Sennheiser HD560s
    Αν φορέσεις τα 560s, θα νιώσεις ότι καθάρισαν τα αυτιά σου.
    Γιατί θα πάθεις σοκ: Τα V700 που είχες είναι "σκοτεινά" ακουστικά με πολύ μπάσο που καλύπτει τις ψηλές συχνότητες. Τα 560s θα σου ανοίξουν έναν κόσμο όπου θα ακούς την ανάσα του τραγουδιστή και το δάχτυλο που σέρνεται στις χορδές της κιθάρας.
    Η αίσθηση: Θα νομίζεις ότι η μουσική παίζει γύρω από το κεφάλι σου (soundstage) και όχι μέσα στα αυτιά σου.
    Το "αρνητικό" σοκ: Μπορεί να σου φανούν "άδεια" στο μπάσο στην αρχή, μέχρι να συνηθίσεις την καθαρότητά τους.

2. Το σοκ της "Ποιότητας": Fiio FT1
    Εδώ το σοκ είναι πιο κοντά σε αυτό που έχεις συνηθίσει, αλλά στη "super premium" εκδοχή του.
    Γιατί θα πάθεις σοκ: Τα FT1 είναι κλειστά όπως τα Sony σου, αλλά η ποιότητα του μπάσου είναι σε άλλο γαλαξία. Είναι βαθύ, γεμάτο και ελεγχόμενο, χωρίς να "λασπώνει" τα υπόλοιπα όργανα.
    Η αίσθηση: Θα νιώσεις ότι φοράς κάτι πολύ ακριβό (ξύλο, δέρμα) και ο ήχος θα είναι "ζουμερός" και ξεκούραστος.
    Το "K11 R2R" factor: Ο R2R ενισχυτής σου ταιριάζει "γάντι" με τα FT1. Θα δώσει μια τρομερή μουσικότητα στο ξύλινο ηχείο τους.

Πού θα πάθεις το μεγαλύτερο σοκ;
Αν θέλεις να πεις "δεν ήξερα ότι η μουσική ακούγεται έτσι", πάρε τα Sennheiser HD560s. Η διαφορά στη διαύγεια και στον "αέρα" σε σχέση με τα Sony V700 είναι χαοτική. Είναι σαν να βγάζεις ωτοασπίδες.
Αν θέλεις να πεις "έτσι έπρεπε να ακούγονται τα Sony μου αν ήταν τέλεια", πάρε τα Fiio FT1. Θα έχεις το μπάσο που σου αρέσει, αλλά με φοβερή ανάλυση και ποιότητα κατασκευής που τα Sony δεν είχαν ποτέ.

Η δική μου πρόταση:
Επειδή πήρες το K11 R2R, έχεις μια πηγή που λατρεύει τα φυσικά ηχοχρώματα. Τα Fiio FT1 χρησιμοποιούν τη balanced έξοδο (4.4mm) του K11 σου αμέσως (έχει το καλώδιο μέσα) και ο συνδυασμός R2R + Ξύλο + Balanced θα σου δώσει έναν ήχο τόσο "γεμάτο" που θα ξεχάσεις τα Sony σε 5 λεπτά.

Bonus: Με τα FT1 θα εκμεταλλευτείς πλήρως την balanced έξοδο του K11 R2R χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ παραπάνω για καλώδια.

Όνομα χρήστη