Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Asymbibastosa_Nihil

Μία ερώτηση: Από τη στιγμή που το υλικό των περισσότερων τέτοιων συσκευών είναι πλαστικό και τα πλαστικά εκλύουν, όταν θερμαίνονται, καρκινογόνες ουσίες, πώς θεωρείται ότι αυτές οι συσκευές είναι υγιεινές;

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

Christodoulos_Fragkoudakis

"... at certain exposure levels ..." ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί; Η πρόταση από μόνη της δεν λέει κάτι, δηλαδή όταν ο ατμομάγειρας λειτουργεί η έκθεση (ακόμη και η σωρευτική από μακροχρόνια χρήση) που προκαλεί στο φαγητό σε ΒΡΑ είναι του επιπέδου που προκαλεί καρκίνο; Δεν είμαι υποστηρικτής των ατμομαγείρων, προσπαθώ να καταλάβω αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με σκοπό να αγοράσω ή όχι ένα ατμομάγειρα.

Όνομα χρήστη
hourdakis

Αναρωτιέμαι τι είδους σκεύος θα ήταν καλύτερο ως υλικό (όπως θα θεωρούσε ο συντάκτης της αρχικής ερώτησης). Μεταλλικό? Δεν εκλύουν τα μεταλλικά σκεύη ουσίες στο φαγητό? Γυάλινο? Θα άντεχε ένα γυάλινο σκεύος εύκολα τις θερμοκρασίες?

3 Σχόλια

Asymbibastosa_Nihil

Φέρτε μου κάτι παρόμοιο για τα μεταλλικά σκεύη, όπως το παρακάτω, και το ξανασυζητάμε: Can plastic steamers cause cancer?
Research suggests that all plastics may leach chemicals if they're scratched or heated. Research also strongly suggests that at certain exposure levels, some of the chemicals in these products, such as bisphenol A (BPA), may cause cancer in people. Και για να απαντήσω στα ερωτήματα... Ναι, στο παρακάτω άρθρο γίνεται αναφορά σε συσκευές που είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα και δεν ενέχουν κινδύνους: https://www.blueridgeoutdoors.com/go-outside/steaming-with-plastic-is-it-safe/

Christodoulos_Fragkoudakis

@Asymbibastosa_Nihil "... at certain exposure levels ..." ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί; Η πρόταση από μόνη της δεν λέει κάτι, δηλαδή όταν ο ατμομάγειρας λειτουργεί η έκθεση (ακόμη και η σωρευτική από μακροχρόνια χρήση) που προκαλεί στο φαγητό σε ΒΡΑ είναι του επιπέδου που προκαλεί καρκίνο; Δεν είμαι υποστηρικτής των ατμομαγείρων, προσπαθώ να καταλάβω αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με σκοπό να αγοράσω ή όχι ένα ατμομάγειρα.

Giannis Pap91

Αφού ο κατασκευαστής αναφέρει ότι τα πλαστικά μέρη που έρχονται σε επαφή με το φαγητό είναι BPA free, τότε γιατί τρώγεστε? Επίσης όταν θέλετε να δικαιολογήσετε μια άποψη καλό θα ήταν να μην linkarete άρθρα σε ότι να ναι περιοδικά τα οποία απλά αναφέρουν ότι κάπου, κάποτε, κάποιοι ερευνητές βρίκαν κάτι το οποίο σας συμφέρει, αλλά επιστημονικές έρευνες με παραπομπές και πιστοποιημένα πειράματα. Να μπω να γράψω και εγώ ένα άρθρο σε ένα blog ή ο οποιοσδήποτε Μήτσος, Τάκης κτλ και να το χρησιμοποιήσω για να δικαιολογώ κάθε φορά ότι μου ρθει. Δεν λέω ότι αυτά που αναφέρει είναι λάθος ή οτι δεν ισχύουν, γιατί δεν έχω χρόνο να κάτσω να ασχοληθω με τον συγγραφέα κτλ, απλα αναφέρω ποιος θα έπρεπε να είναι ο σωστός τρόπος.

Όνομα χρήστη
Giorgos_Papageorgiou32

Η σύνθεση του πλαστικού είναι τέτοια που το καθιστά ανθεκτικό σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες. Να θυμίσω ότι το νερό γίνεται ατμός στους 100 μόλις βαθμούς Κελσίου. Αυτά τα υλικα έχουν πιστοποιήσεις από αυτές τις παγκόσμιες εταιρίες ακριβώς για να μην υπάρξει υποψία ότι κάποιος μπορεί να κατηγορήσει ή να διεκδικήσει αποζημίωση για βλάβη.

Όνομα χρήστη