Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Petros_Kavalakis3387

Μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 μαζί σε ένα δίκτυο; 1 για το ισόγειο κ ένα για τον 1ο. Θα είναι το ίδιο ssid, όπως σε mesh ;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Άγγελής Τασινός

Τα Mesh access points είναι ασύρματα AP που συνδέονται μεταξύ τους χωρίς καλώδιο και δουλεύουν καλύτερα από έναν απλό αναμεταδότη, χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Στα UniFi (και γενικά παντού), αν υπάρχει καλωδίωση τότε δεν θεωρούνται Mesh, όσο κι αν το marketing τα παρουσιάζει έτσι.

Δεν χρειάζεσαι “parent” ή “main” node όταν τα AP είναι ενσύρματα. Αρκεί τα U7 να είναι στο ίδιο VLAN και να έχουν το ίδιο SSID και κωδικό, και η συσκευή θα αλλάζει από το ένα στο άλλο χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Αν θέλεις ένα AP για τον 1ο όροφο και ένα για το ισόγειο, απλώς τα βάζεις στο ίδιο VLAN, με το ίδιο SSID, και τα τοποθετείς σωστά ανάλογα με τον προσανατολισμό της κεραίας. Έτσι η κάλυψη λειτουργεί όπως πρέπει, και συνήθως δεν χρειάζεται καν να πειράξεις πολύ τα κανάλια στα 2.4, 5 ή 6 GHz αρκεί το orientation να είναι σωστό.

Τα U7 Wall μπαίνουν στον τοίχο, ενώ τα στρογγυλά U7 (τύπου «πιάτο») είναι για οροφή. Τα UniFi έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό κεραίας και όταν μπουν σωστά αποδίδουν στο μέγιστο.

Όνομα χρήστη
Slim Tech

Ναι. Γίνεται αυτό που λες. Το μόνο θέμα είναι πως για να δουλέψει το Mesh θα πρέπει να έχεις ένα ρούτερ ή ένα Application Server της Ubiquiti για να διαχειριστεί τα AP και να φτιάξει το Mesh. Όπως όλοι οι βέντορες πρέπει αν έχεις τουλάχιστον ένα Parent/Main Node για να συνδεθούν όλα μαζί. Εγώ έχω δύο U7 Pro Wall (ισόγειο & 1ο) και δύο U7 Pro Outdoor για τον κήπο, δουλεύουν ρολόι και δεν καταλαβαίνεις κολλήματα και διακοπές όταν πας από όροφο-σε-όροφο και μέσα-έξω.

Όνομα χρήστη