Το αιθέριο έλαιο Mercaton Tea Tree λαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμούς από το ξύλο του φυτού και χρησιμοποιείται σε αρωματικά μείγματα, καλλυντικά και προϊόντα υγιεινής για το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής. Ο καμφορούχος αρωματικός του χαρακτήρας το καθιστά κατάλληλο και για αρωματικές συνθέσεις ή χρήση σε συσκευή αρωματισμού χώρου.
Για χρήση στο δέρμα, η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση είναι 0,8%, δηλαδή 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου σε 7 ml ελαίου βάσης. Για καλλυντικά, προτείνονται 15–20 σταγόνες σε 50 ml φυτικού ελαίου, κρέμας, ουδέτερου σαμπουάν ή αφρόλουτρου. Για τον αρωματισμό χώρου, προτείνονται 10 σταγόνες σε αρωματιστή ή συσκευή εξάτμισης. Συνιστάται δοκιμή σε μικρή περιοχή του δέρματος τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη χρήση. Να μην εφαρμόζεται σε ευαίσθητο, ερεθισμένο ή τραυματισμένο δέρμα ή σε παιδιά κάτω των 3 ετών και να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
- Φυτό: Tea Tree
- Ποσότητα: 10 ml
- Καθαρότητα: 100% αιθέριο έλαιο
- Χαρακτήρας αρώματος: Καμφορούχος
- Μέθοδος εξαγωγής: Απόσταξη με υδρατμούς
- Πυκνότητα: 0,915–0,945
- Σημείο ανάφλεξης: 85 °C
- Άρωμα / Φυτό
- Tea Tree
- Ποσότητα
- 10 ml
- Χαρακτήρας Αρώματος
- Καμφορούχο
- Καθαρότητα
- 100% Αιθέριο Έλαιο
- με Σταγονόμετρο
- Όχι
Σημαντική πληροφορία
Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.