Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
westor

Καλησπέρα.

Το αγορασα και προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση αλλά δεν έμπαινε στο ίντερνετ έχω forthnet vdsl . Μίλησα με τον υπεύθυνο και με είπε ότι θα πρέπει να είναι vdsl2 για να συνδεθεί. Από ότι διαβάζω εδώ στα χαρακτηριστικά βλέπω ότι είναι vdsl2. Ξέρει κάποιος να μου πει εάν είναι τελικά η όχι για να ξέρω άμα είναι να το γυρίσω πίσω η όχι..

ευχαριστώ θερμά.

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Christos_Bezas

Καλησπέρα westor, δούλεψε τελικά; Γιατί σκέφτομαι κι εγώ να το αγοράσω για χρήση με forthnet vdsl...

2 Σχόλια

pirovola

Τέλειο , vdsl100 με αναλογική γραμμή.
Για ψηφιακή γραμμή δεν κάνει, ευτυχώς η αναβάθμιση που έκανα από 50vdsl σε 100vdsl δεν άλλαξε τον χαρακτήρα της γραμμής.

Όνομα χρήστη
ArcadioBuendia

Καλησπέρα κι από μένα! Συνδρομητής Forthnet VDSL κι εγώ - το router δουλεύει κανονικότατα (εννοείται πως είναι VDSL2). Δοκίμασε τις παρακάτω ρυθμίσεις (μπες στη σελίδα των ρυθμίσεων της συσκευής -> http://router.asus.com/index.asp) :
Advanced Settings - WAN - Edit PVC (PPPoE) -> Τσέκαρε ότι το WAN Type είναι προφανώς VDSL, και όρισε το VLAN ID σε 835 (<- πολύ βασικό). Get the WAN IP automatically -> YES, Connect to DNS Server automatically -> YES. Άσε τα υπόλοιπα ως έχουν. Βεβαιώσου επίσης πως δηλώνεις το username με τη μορφή " user . *** . forthnet . gr @ forthnet . gr " (χωρίς τα κενά) και σιγουρέψου πως ο κωδικός είναι ο σωστός (αν τον ξέχασες ή δεν είσαι σίγουρος, πάρε στη forthnet να σου τον αλλάξουν). Κάν' του κι ένα reboot στο τέλος.
Ελπίζω οι ρυθμίσεις αυτές να βοηθήσουν - θυμάμαι πως είχα κι εγώ ένα θεματάκι όταν το πρωτοέστησα, αλλά λύθηκε με το που άλλαξα το VLAN ID.

2 Σχόλια

lgarag

Καλησπέρα. Έχω το εξής πρόβλημα. Τα έχω ρυθμίσει όλα οκ κι μου δείχνει ότι είμαι συνδεδεμένος στο internet αλλά στου υπολογιστές μου όπως και στα κινητά δεν φτάνει ποτέ. Αυτά δείχνουν ότι δεν έχουν internet. Έχει πάρει ip το asus. Υπάρχει κάτι που μπορεί να το μπλοκάρει;

ArcadioBuendia

Καλημέρα! Δοκίμασε καταρχήν να συνδεθείς στο PC με ethernet και τσέκαρε αν το πρόβλημα εξακολουθεί. Επίσης δοκίμασε να συνδεθείς ασύρματα με 2.4 GHz (αν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στα 5 GHz) ή αντίστροφα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πριν ξεκινήσεις το troubleshooting, θα σου πρότεινα να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις στη συσκευή το πιο πρόσφατο firmware - πολλές φορές αυτό δίνει τη λύση (θα χρειαστεί πιθανόν να ξαναπεράσεις όλες τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει).
https://www.asus.com/us/Networking/DSLAC68U/HelpDesk_Download/

Όνομα χρήστη