θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να συνδεθεί και να ελέγχεται από την εφαρμογή eWelink. συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το NS panel pro από το οποίο θέλω να ελέγχω τις λάμπες. ευχαριστώ
See in detail the terms of use for the Product Questions
θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να συνδεθεί και να ελέγχεται από την εφαρμογή eWelink. συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το NS panel pro από το οποίο θέλω να ελέγχω τις λάμπες. ευχαριστώ
2 Replies
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
θέλω στην ουσία να αντικαταστήσω τις smart λάμπες της Wiz, τις οποίες δεν έχω τρόπο να ελέγξω απο το panel pro.
"Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι απευθείας. Η Tapo L535E (όπως και όλες οι συσκευές της TP-Link Tapo) ανήκει σε ένα "κλειστό" οικοσύστημα που δεν μιλάει απευθείας με την εφαρμογή eWeLink της Sonoff.
Ωστόσο, επειδή έχεις το NSPanel Pro, υπάρχουν δύο τρόποι για να "παντρέψεις" αυτά τα δύο, ανάλογα με το πόσο θέλεις να παιδευτείς:
Πώς λειτουργεί: Το NSPanel Pro της Sonoff (με τα τελευταία updates) μπορεί να λειτουργήσει ως Matter Controller.
Τι πρέπει να κάνεις: Μπορείς να προσπαθήσεις να προσθέσεις τη λάμπα απευθείας στο NSPanel Pro χρησιμοποιώντας τον κωδικό Matter που συνοδεύει τη λάμπα. Αν το NSPanel Pro την αναγνωρίσει ως Matter συσκευή, θα εμφανιστεί στα widget του panel σου χωρίς να χρειάζεται το eWeLink cloud.
Συνδέεις το eWeLink account και το Tapo account στο IFTTT.
Φτιάχνεις ένα "Applet" όπου ένα virtual switch ή ένα scene στο eWeLink (που θα φαίνεται στο NSPanel) θα ενεργοποιεί τη λάμπα στο Tapo app.
Μειονέκτημα: Έχει μια μικρή καθυστέρηση (lag) και ίσως χρειάζεται συνδρομή στο IFTTT.
Μπορείς να "τραβήξεις" εκεί και τις Tapo και το NSPanel Pro. Μετά, μπορείς να προβάλεις όποια λάμπα θες στην οθόνη του NSPanel Pro μέσω ενός web dashboard.
Η δική μου συμβουλή:
Εφόσον η L535E είναι Matter-compatible, δοκίμασε πρώτα να την κάνεις pair απευθείας με το NSPanel Pro μέσω Matter. Είναι ο μοναδικός τρόπος να έχεις τοπικό έλεγχο (χωρίς internet) και ταχύτητα."
πηγή: Google Gemini