Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
IsN0G00d

Εχω στην κατοχή μου μία asrock pro rs z790 ddr5 με το τελευταίο bios update. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα είναι οκ;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

petros_alvanos5765

οι ιντελ 13 κ 14 γενια θελουν καποια πραγματα να κανεις για να ισορροπεισεις το αυστημα... πρωτον undervolt -150mv 2ερο pl1 power limit(long term power limit) pl2 (short duration power limit ...μπορεις να παιξεις στο pl1 125 w k pl2 170-200w 3on load lite αν εχει η μητρικη μεχρι 12 το βαζεις 7-8 ,4ον αν εχεις ddr4 cpu imc gear 1 kai βαζεις sa voltage 1.05-10 vttq voltage το ιδιο για να μην κουραζεις το cpu imc(intergrated memory controler) και ενα curve fan και ελα να μου πεις μετα τι ωραιο ισορροπημενο συστημα θα εχεις με χαμηλες θερμοκρασιες και αποδοτικο...ακουω πολους κ λενε οτι 13 κ 14 i7 ,i9 δεν τιθασευουν ουτε με 360 υδροψυξεις...εγω εχω 240 aio liani galand kai 13700 k μου σε φουλ load cinebench r23 multi 26000 pts 64 βαθμοι 125 w συμπερασμα ειναι πανισχυροι αλλα δεν βαζεις κ ξεχνας ,βαζεις .τιθασευεις κ ξεχνας

2 Σχόλια

IsN0G00d

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Οσο για την ψύξη έβαλα εδώ και 1 χρόνο την noctua dh15 g2 με 3 coolers. Τώρα παιδεύομαι με την καμπύλη στροφών μιας και τα industrial τα 14άρια που έχω στο κουτί ακούγονται σαν τουρμπίνα αεροπλάνου.

N_Plevr

Το undervolt με offset δεν βοηθάει χωρις να χάνετε σε επιδοσεις. Το συστημα boosting που έχει ειναι ποιο εξελιγμένο απο τους Zen3 AM4 της ΑΜD (Δεν εχω Zen4-5) και οταν ειχα βάλει undervolting ή αλλαγές στο load calibration, παρατηρούσα οτι οσο λιγότερη τάση είχε ο επεξεργαστής αντιστοιχα ειχα λιγότερες επιδόσεις γιατι το συστημα boost του εβαζε τους πυρίνες σε λιγότερα GHz αναλογα το workload. Δηλαδη θελω να πω στους AM4 το offset ήταν κρυφο απο τον επεξεργαστή οπότε με -100mv και εφοσον το die ειναι καλό θα παιζει στις ιδιες ταχύτητες με πριν αλλά προφανως με λιγότερη κατανάλωση λόγο λιγότερης τασης αλλιως θα εχεις crashes λογο ελειπης τάσης. Στην περίπτωση της intel ομως οσο λιγότερη τάση ακόμα και με offset το βλέπει ο επεξεργαστής και αλλάζει τις ταχύτητες αυτόματα... Το συμαντικό στους intel είναι οχι πάνω απο 85c συνεχόμενη λειτουργία ο επεξεργαστής γερνάει και πεθαίνει απο υψηλη θερμοκρασία ή/και τάσεις οποτε οταν έχεις προβλημα θερμοκρασιών το ποιο απλο και εγγυημένο ειναι του βάζετε κόφτη στα PL1 και PL2 και ολα τα άλλα ρυθμίζονται αυτόματα ή και για έξτρα προστασία κόφτη θερμοκρασίας πχ στους 80c παράλληλα με τα χαμηλα PL1 και PL2.

Όνομα χρήστη

1 Σχόλιο

IsN0G00d

Ευχαριστώ για τημ απάντηση. Εμεινα στον 13900k. Μια χαρά ως τώρα μετά την αντιλατάσταση του από την intel.

Όνομα χρήστη