Εχω κάνει σύνδεση από 1o όροφο σε υπόγειο (δίκτυο Ethernet σε όλο το σπίτι) με οπτική ίνα 1000mbs και δίνει μέγιστο ταχύτητα 90!Ξερεις κανείς αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να πιάσει τουλάχιστον ικανοποιητική ταχύτητα ;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Εχω κάνει σύνδεση από 1o όροφο σε υπόγειο (δίκτυο Ethernet σε όλο το σπίτι) με οπτική ίνα 1000mbs και δίνει μέγιστο ταχύτητα 90!Ξερεις κανείς αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να πιάσει τουλάχιστον ικανοποιητική ταχύτητα ;
1 Απάντηση
3 Σχόλια
Το καλώδιο είναι cat 5 ή cat 6 νομίζω και η απόσταση που πάει είναι αρκετά μεγάλη.Απο τον πρώτο όροφο σε υπόγείου
Αν είναι cat5 τότε το μέγιστο που μπορεί να φέρει είναι τα 100, ενώ το cat5e φέρνει μέχρι 1000 αλλά σε απόσταση έως το πολύ 100 μέτρα καλώδιο, μετά έχεις απώλειες. Cat6 πρέπει να φέρνει σίγουρα πάνω απο 100 οπότε κοίτα το καλώδιο με κάποιο ελεγκτή ίσως έχει κοπεί κάπου και κάνει βραχυκύκλωμα ή αν το έφτιαξες εσύ (ή κάποιος άλλος) και δεν είναι αγορασμένο έτοιμο με τους ακροδέκτες, μπορεί να μην πατήθηκε καλά ή να μην περάστηκαν με τη σωστή σειρά τα καλώδια. Ένα εργαλείο που μπορεί να βρει σφάλματα σε καλώδια UTP είναι αυτό εδώ: https://www.skroutz.gr/s/46496203/Noyafa-NF-8209S-Tester-Kalodion-Diktyou.html
Σ ευχαριστώ πάρα πολυ για τις χρήσιμες πληροφορίες