Εδώ και 3-4 μέρες διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να στείλω κανένα μήνυμα από το Messenger του Lumia 630, τα εισερχόμενα τα ελάμβανε κανονικά, αποστολή όμως αδύνατη. Υπέθεσα ότι κάτι θα έγινε, προσπάθησα να δω μήπως παίρνει κάποια ενημέρωση, τίποτα... Έκανα απεγκατάσταση και το φόρτωσα εκ νέου όμως όταν μπήκα είδα το παρακάτω μήνυμα:
"...Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το Facebook για να στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας. Θα πρέπει ωστόσο να σας πληροφορήσουμε ότι από σήμερα, 29 Μαρτίου, η δυνατότητα μηνυμάτων δεν θα υποστηρίζεται πλέον στην έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Για να συνεχίσετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα μέσω Facebook από το κινητό σας, ενημερώστε την εφαρμογή Facebook του κινητού σας στην πιο πρόσφατη έκδοση: https://www.microsoft.com/store/apps/9WZDNCRFJ2WL Σας ευχαριστούμε, Η ομάδα του Messenger..."
Πήγα στην σελίδα όμως τζίφος... αφού η έκδοση που διαθέτει είναι μόνο για Λειτουργικό σύστημα Windows 10, Windows 10 Mobile ενώ εγώ έχω Windows 8.1 ..... Και το χειρότερο είναι ότι τώρα με την νέα εγκατάσταση όχι μόνο δεν μπορώ να στείλω αλλά ούτε να λάβω μηνύματα...
μας ωθεί γραμμή για Android παρόλο που τα απεχθάνομαι...
@jophiel μπορώ να κάνω κάτι;
4 Comments
Λυπάμαι αλλά από τον browser δεν αφήνει να στείλει μήνυμα. Μόνο να δείς τις δημοσιεύσεις. Εγώ από το 635 άλλαξα στο Moto G3 και βρήκα την υγειά μου.
Φίλε μου κάνεις λάθος. Θα πρέπει να φορτώσεις το site σε μορφή υπολογιστή και όχι κινητού. Μια χαρά στέλνει μηνύματα. Αυτό που "βρήκες την υγειά σου" πώς το κατάφερες; Ένας φίλο που το έχει το υ κολλάει από το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας, μόλις εγκατέστησε 20 εφαρμογές. Να μη μιλήσω για ιούς, spyware, malware ή για το γεγονός ότι η Google πουλάει τα δεδομένα σου... Τα έχω γράψει 1000 φορές...
Ο κάθένας κάνει τις επιλογές του... Εσύ έγραφες παλιότερα ότι όλα ήταν θαυμάσια με το συγκεκριμένο κινητό και ήταν τέλειο στα χρήματά του. Πρότεινες στον καθένα να το προτιμήσει έναντι οποιουδήποτε άλλου μοντέλου σε αυτά τα χρήματα. Τώρα μας λες ότι, τελικά, έγραφες ψέμματα όλο εκείνο τον καιρό και υπέφερες από τη χρήση του. Γι αυτό πήγες σε Android και βρήκες την υγειά σου....
Όλα αυτά που έγραφες βρίσκονται λίγο παρακάτω, σε αυτή τη σελίδα.
Το κάθε λειτουργικό έχει τα καλά και τα κακά του. Το Android είναι "τρύπιο" όσο δεν πάει άλλο από μεριά ασφάλειας και ιδιωτικότητας, αλλά μπορέις να κάνεις αρκετά πράγματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγοράσεις κάποιο μοντέλο με σοβαρό επεξεργαστή (300€ τουλάχιστον) για να μην σου κολλάει μετά από λίγο καιρό.
Τα Windows κάνουν λιγότερα πράγματα (αν και τα περισσότερα από αυτά που δεν κάνουν είναι πολύ εξειδικευμένα για το μέσο χρήστη), αλλά έχουν καλύτερη εμπειρία χρήσης, σταθερότητα και ασφάλεια σε σχέση με τα Android. Αν κάποιος θέλει να "σκαλίζει" το κινητό του και δεν τον πειράζει να ασχολείται με τις ώρες προσπαθώντας να κάνει κάποια αυτονόητα πράγματα (πχ να αφαιρέσει κάποιον ιό ή να προσπαθήσει να μπλοκάρει την εκάστοτε εφαρμογή από το να ανοίγει όποτε θέλει στο παρασκήνιο, να του τρώει τη μπαταρία, να του κλέβει τηλ. κατάλογο, επαφές, μηνύματα και να κάνει το κινητό του να κολλάει), τότε αγοράζει Windows χωρίς σκέψη. Εκτός κι αν έχει να διαθέσει τα χρήματα και να αγοράσει κάποιο iphone, το οποιό θα του προσφέρει επίσης πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να κάνεω κινητά φίλων και γνωστών με Android να δουλέψουν σωστά... Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν αντέχω να αγοράσω κάποιο για τον εαυτό μου (πέρα της απαράδεκτης πολιτικής προσωπικών δεδομένων της Google...). Αυτοί "έχουν βρει την υγειά τους" γιατί κοντεύω να χάσω εγώ τη δική μου ασχολούμενος με τις βλακείες του Android και λύνοντάς τες με πολύ κόπο πολλές φορές...
Έχω δύο λογαριασμούς FB, στον ένα μπαίνω από τον ΙΕ και είναι όλα οκ. Στον άλλο μπαίνω από την εφαρμογή του FB (αν και πολύ ελλιπής) και τα μηνύματα τα διαχειριζόμουν από τον Messenger. Βόλευε διότι είχε ειδοποιήσεις στην συντόμευση και έστελνε φωτό και με πολύ χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ (Wind) που δύσκολα ανεβαίνουν από ΙΕ ή από την εφαρμογή (η ίδια φωτό).
Τώρα μου έκοψε τα χέρια, έχω εγκατεστημένο και ένα Opera ως εναλλακτική, αλλά και αυτός είναι πολύ χαζο-browser, πολλές ατέλειες. Δεν ήξερα ότι το FB έκανε την βρομοδουλειά... ρε τους μ@λάκες... Δεν σκέφτομαι για Android προσωπικά, όμως πολλοί που έχουν πρόβλημα θα το κάνουν, μη νομίζεις. όσο για το 630 μια χαρά πάει, τον Ιούλιο κλείνει 3 χρόνια στα χέρια μου...
Είναι επιλογή σου. Προσωπικά θα το άλλαζα με κάποιο μεταγενέστερο μοντέλο. Ακόμα και κάποιο Windows phone των 80€ θα έκανε τη δουλειά σου. Όπως περιγράφεις την κατάσταση δε βλέπω να έχεις και πολλές επιλογές από το να πάρεις κάποιο πιο καινούριο μοντέλο. Βέβαια ακόμα κι αν είχες κάποιο Android 3ετίας και μάλιστα τέτοιας κατηγορίας τιμής, πάλι δε θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα κινητά σπάνια κάνουν τη δουλειά σου σωστά μετά τα 2-2,5 χρόνια, εκτός κι αν έχεις χαμηλές απαιτήσεις. Αυτή η κατάσταση που περιγράφης δε τη λες και "απλή περίπτωση"...
Το αν θα επιλέξεις Android ή όχι είναι δική σου επιλογή.