Καλησπέρα,εχω μια κουρευτικη μηχανη Panasonic και η μπαταρια τα εχει παιξει(17 χρονια) Ειναι τυπου Νι-Cd και ο φορτιστής της δινει INPUT 230v-50Hz 22mA και OUTPUT 1.7V 900mA ...Μπορω να την αντικαταστησω με αυτη?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλησπέρα,εχω μια κουρευτικη μηχανη Panasonic και η μπαταρια τα εχει παιξει(17 χρονια) Ειναι τυπου Νι-Cd και ο φορτιστής της δινει INPUT 230v-50Hz 22mA και OUTPUT 1.7V 900mA ...Μπορω να την αντικαταστησω με αυτη?
1 Απάντηση
Κατά πάσα πιθανότητα η κουρευτική έπαιρνε τύπου ΑΑ μπαταρία. Αυτή εδώ είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε φυσικό μέγεθος, οπότε δεν την βλέπω να χωράει... Επίσης οι 18650 μπαταρίες λειτουργούν από περίπου 3V μέχρι 4,3V. (υπάρχουν μερικές που πάνε ακόμα πιο κάτω, αλλά τα υγιή όρια είναι 3,3/3,4V μέχρι και 4,2). Ακόμα και κατάλληλος να ήταν ο εσωτερικός μετασχηματιστής/φορτιστής της μπαταρίας από άποψη τεχνολογίας (καθώς υπάρχουν άλλοι φορτιστές για μπαταρία λιθίου κι άλλοι για τις Νι-Cd, DC ρεύμα δίνουν όλα, αλλά υπάρχουν διάφορες στο πως το δίνουν (περαιτέρω δεν ξέρω, κι εγώ είμαι άσχετος από εδώ και πέρα ???? )), τα volt της μπαταρίας είναι περίπου διπλάσια... Με λίγα λόγια, όχι. Ακόμα και να ξεπερνούσες το θέμα φυσικού μεγέθους, ακόμα και να έριχνες τα volt με κάποιον μετατροπέα, το θέμα φόρτισης δεν είναι θέμα για γέλια. Οι 18650 είναι επικίνδυνες. Αυτά :3