εχει κανει κανεις overclock τον επεξεργαστη για παραπανω fps ?
Και αν ναι αξιζει η οχι ?
Θα εχει μεγαλη διαφορα αν τον κανω 6.2 δλδ στο φουλ απο θερμοκρασιες ?
See in detail the terms of use for the Product Questions
εχει κανει κανεις overclock τον επεξεργαστη για παραπανω fps ?
Και αν ναι αξιζει η οχι ?
Θα εχει μεγαλη διαφορα αν τον κανω 6.2 δλδ στο φουλ απο θερμοκρασιες ?
2 Replies
Μην τον προτιμήσεις έχει προβλήματα με ρεύματα και θερμοκρασίες που τον καταστρέφουν . Έχει γίνει χαμός με αυτό το πράγμα στο διαδίκτυο.
2 Comments
Nick επειδή έχω θέματα όχι με τον συγκεκριμένο αλλά με τον i5 13600K ,είχες ποτέ freeze που καταλήγει σε no display black screen και χρειάζεται hard reset ? Έχω σπάσει το κεφάλι μου μήνες τώρα στην αρχή νόμιζα είναι η gpu μετά το PCIE lane της mobo ή η ίδια η mobo και τέλος το psu .Πολύ πρόσφατα διάβασα τον χαμό με τους 13/14ης γενιάς της Intel .Εγώ κατά καιρούς κατά την διάρκεια gaming σε random στιγμές (μπορε 30 λεπτά μετά μπορεί και απευθείας με το που clickarw ένα game ) αλλά και πρόσφατα στο render έχω freeze/crash στο PC και μετά από μερικά δευτέρα no display black screen .Οποία βοήθεια θεμιτή έχω χάσει τον ύπνο μου και την ροή της δουλειάς μου
Έχω μια γενική ιδέα που οφείλεται αυτό, οπότε κάνε τα βήματα στον οδηγό που έχω γράψει εδώ: https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/1fwnr9f/comment/lqhpu5y/?context=3
Αλλά με τις εξής διαφορές:
- Όπως θα δεις εδώ: https://community.intel.com/t5/Processors/June-2024-Guidance-regarding-Intel-Core-13th-and-14th-Gen-K-KF/m-p/1607807?lightbox-message-images-1607807=56057i81282C3BCB9162A9
σε ένα πίνακα μικρό στην αρχή οι τιμές για τα TDP1,2 για τον i5 σου είναι: Max 200A και 181W. Οπότε στις αντίστοιχες τιμές TDP1, TDP2 βάζεις π.χ. 150W και στο Core Current Limit π.χ. 180Α. Τα άλλα άστα όπως είναι στον οδηγό.
Η εκτίμησή μου είναι ότι τα AVX instructions είναι το θέμα, επειδή ανεβάζουν πολύ τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, αλλά και με λίγο undervolting (DVID Offset -0.080) θα τρέχει πιο κρύος. Σε εμένα τα power resets τα έκανε η επιλογή C-States, που έχει bug και θέλει οριοθέτηση μέχρι το C7e.