Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Katerina_Triantafyllopoulou

Καλησπέρα σας! Αγόρασα τον graef 702 μαζί με την gaggia classic 2018/19 κ προσπαθώ να βρω το κόψιμο. Στο 1-5 που διάβασα στα forum βγαίνει σαν πούδρα , σχεδόν δε βγαίνει τίποτα δηλαδή. Από το 10-15 δεν εκχυλιζει τον καφέ καθόλου στο portafilter. Μου τον εκχυλιζει στο 17 με 18,2 γραμμάρια καφέ με χρόνο εκχύλισης 25-27´´. Καλός σε γεύση αλλά Μου φαίνεται κάπως πικρός. Να πω ότι χρησιμοποιώ το κλασσικο portafilter (όχι bottomless) με το non pressurised καλαθάκι, μεταλλικό tamper & leveler κ lavazza tierra σπυρί. Έχετε κάποια άλλη συμβουλή από την εμπειρία σας με τον μύλο ή την μηχανή;

Σας ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

GooFyGR

Καλησπέρα, φαίνεται πως είσαι μέσα στους χρόνους, υποθετω πως τηρείς αναλογία 1:2 περίπου (18γρ καφέ ~ 36γρ εκχύλιση). Πιστεύω πως αν αλλάξεις ποικιλία και επιλέξεις κάποιο blend Arabica - Robusta, και οχι 100% Arabica όπως ο Tierra, θα πετύχεις τις γεύσεις που ψάχνεις. Όσες φορές δοκίμασα ποικιλίες 100% Arabica, απογοητεύτηκα, προφανώς είναι θέμα γούστου γεύσης. Χρησιμοποιώ τον Lavazza Rosa και είμαι ευχαριστημένος και από γεύση αλλά και από τιμή. Έχω την Gaggia Classic 2019 με μύλο Sage Control Pro. Προτείνω ελατήριο 9bar για καλύτερη εκχύλιση και κομμένο portafilter για καλύτερο έλεγχο.

1 Σχόλιο

Katerina_Triantafyllopoulou

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Είναι στα σχέδια να προμηθευτώ το κομμένο portafilter κ διαβάζω / βλέπω βίντεο για τις αλλαγές στο μύλο!

Όνομα χρήστη