Έχω την ec685 delonghi και έχω και unpressurized portafilter μπορεί κάποιος να μου πει σε τι ρύθμιση την βάζει για τέτοια χρήση; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα την Graef οπότε δεν έχω πειράξει και κάτι στον μύλο παρά καθάρισμα.
See in detail the terms of use for the Product Questions
Έχω την ec685 delonghi και έχω και unpressurized portafilter μπορεί κάποιος να μου πει σε τι ρύθμιση την βάζει για τέτοια χρήση; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα την Graef οπότε δεν έχω πειράξει και κάτι στον μύλο παρά καθάρισμα.
1 Reply
2 Comments
Καλησπερα τι καφε χρησιμοποιεις?εγω έβαλα ethiopoia coffee lab 100arabica στο 2 με 2,5 μου βγαζει λιγο καιμακι στο 1 μπουκωνει.ο καφες βγαζει μια υγρασια σαν ποικιλια με ορο λαβατζα βγηκε καλυτερος.σε ρυθμιση 7 λες να βγει καλος?με presurazid portafilter μαμα
Σημαντικός παράγοντας είναι να έχεις και τη σωστή αναλογία δηλ. 1:2,5 με 1:2,7. Άρα δεν στοχεύεις αποκλειστικά σε τελική ποσότητα καφέ 60ml. Για να πάρεις τόσα πρέπει να έχεις 22-24γρ καφέ, πράγμα δύσκολο. Ξεκίνα να ρυθμίσεις την αναλογία και παράλληλα να σου τρέξει στο σωστό χρόνο. Άρα θέλει ρύθμιση και η ποσότητα νερού.
Τουτέστιν πρέπει να πετάξεις κάμποσο καφέ για να βρεις τη χρυσή τομή.
Αυτό που μου δουλεύει με BlackBart Brazilian Loot αλλά και με Hausbrandt Gourmet είναι 16,5-17γρ με άλεσμα στο 8. Είναι υποκειμενικό βέβαια η γεύση αλλά και το πόσο έχει χρησιμοποιηθεί ο μύλος (φθορά)