What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Xristos_Kisuke

Προσφατος κατοχος του graef cm 702. ψαχνοντας να βρω το σωστό σημείο για να μην βγαίνει ο εσπρεσσο ούτε πικρός αλλα ούτε ξυνός. Ποιός είναι ο ορισμός της σωστής γεύσης? ειναι μόνο υποκειμενικό? Ο εσπρέσο πρέπει να βγαζει σκετος λιγη πικρίλα? Πίνοντας καφέ μόνο απο έξω κυριως φρεντο, είναι δύσκολο να βρεις τι σου ταιριάζει

Username

1 Reply

THomas_Lapavitsas

Είναι πολύ υποκειμενικό θέμα και δεν έχει να κάνει μόνο με την άλεση αλλά και με την μηχανή σου, την ποιότητα του καφέ, την ποιότητα του νερού, πόσο καλά πατάς το κεκάκι στο κλείστρο, αναλογία ποσότητας καφέ σκόνης: καφέ στο ποτηρι, κι ένα σωρό άλλες μεταβλητές. Εγώ κόβω εσπρέσο στο 6 συνήθως αλλά ο καφές μου βελτιώθηκε σημαντικά όταν πήρα καλό ισοκατανεμητή και tamber

3 Comments

Xristos_Kisuke

Κόβοντας στο 7 τελικά εμένα μου βγάλει ωραιότατο εκχειλισμα στα 25 δευτερόλεπτα με μηχανή φθηνή των 50 ευρώ!! Έχοντας κάνει τη πατέντα με το ελεύθερο καλαθάκι. Οι φίλοι μου συγγενής λοιποί όλοι ευχαριστημένοι (1 φίλος πρώην Μπαριστα επίσης)

THomas_Lapavitsas

Δεν την γνωριζω την πατέντα με το καλαθακι. Μπορείς να.μου πεις περισσοτερα;

anastasisvag

Στα 25 δευτερόλεπτα πρέπει να έχεις 50 ml καφέ(κόβεις ανάλογα κ αυτό μόνο σε non pressure εκχύλιση)...το κομμένο ποτηράκι λειτουργεί ως χωνί για μην πέφτει καφές κατά την άλεση (έχω φωτογραφία στην δημοσίευση)....με καλαμάκι ή κάποιο ξυλάκι αν το βάλεις στο τελείωμα θα βγάλεις κ τα υπόλοιπα γραμμάρια που μένουν στον μύλο.

Username