Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
sokins

Σκέφτομαι να το πάρω. Αξίζει???
Έχει βγει και το ZBBridge-U. Το οποίο είναι κάτι ενδιάμεσο και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο.
Έχει βγάλει αναβάθμιση για να βλέπει τις συσκευές ZIGBEE ???

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

roa

Το iHost είναι ένα ZigBee Hub με έμφαση στον τοπικό έλεγχο. Δηλαδή όλες οι ρουτίνες (Scenes) και τα Logs εκτελούνται και αποθηκεύονται τοπικά (δηλαδή στην ίδια την συσκευή). Δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου από μακριά, μέσω του διαδικτύου. Ο έλεγχός του γίνεται μέσω της σύνδεσης Ethernet, από το τοπικό δίκτυο του σπιτιού, αν και πειραματίζονται και με το Wifi.
Αν συνδέσεις μία Zigbee συσκευή πάνω στο iHost τότε ΔΕΝ μπορείς να την ελέγχεις από το app της ewelink.
Οπότε έχει το πλεονέκτημα της ιδιωτικότητας, αλλά το μειονέκτημα ότι δεν έχεις απομακρυσμένο έλεγχο.
Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορεί να "δει" (σχεδόν) όλες τις συσκευές wifi που έχεις συνδέσει με το app της ewelink, αλλά και τις ZigBee που έχουν συνδεθεί στο Sonoff Zigbee Bridge PRO (με έμφαση στο PRO) αρκεί να συνδέσεις το iHost με τον λογαριασμό σου στην ewelink. Και τότε μπορεί να τις ελέγχει τοπικά με ρουτίνες που τρέχουν στην συσκευή και αποθηκεύονται σε αυτήν. Πχ έναν ZigBee διακόπτη μπορεί να τον ελέγχουν ταυτόχρονα και το app αλλά το iHost με διαφορετικές ρουτίνες.
Τέλος υποστηρίζει αρκετά Add-on που του δίνουν επιπλέον δυνατότητες (πχ Red-Node) αρκεί να έχεις όρεξη για ψάξιμο.

Το ZBBridge-U από την άλλη, είναι ουσιαστικά ένα εξελιγμένο ZBBridge-P, με σύνδεση Ethernet, το οποίο ελέγχεται μόνο μέσω του app της ewelink.

1 Σχόλιο

sokins

Έχω παραγγέλλει και περιμένω το ZBBridge-U , γι αυτούς τους λόγους που λες. Θέλω απομακρυσμένο έλεγχο. Το ZBBridge-P είναι εντελώς άχρηστο. το απλό ZBBridge είναι πολύ καλύτερο και παίρνει και πιο πολλές συσκευές. Τα έχω και τα δυο.
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Όνομα χρήστη