Ενώ η τηλεόραση έχει υπέροχη εικόνα, κάποιες φορές όταν έχει έντονο χρωματικό φόντο, μπλε η πράσινο,έχω παρατηρήσει ότι μειώνεται αυτόματα η ευκρίνεια,και ύστερα μόλις αλλάζει εικόνα πλάνο επανέρχεται,ποια ρύθμιση είναι αυτή που μου το δημιουργεί αυτό και πως απενεργοποιείται?
2 Σχόλια
Νομίζω είναι στο μενού σαφήνεια, δημιουργία ρεαλισμού και εκεί πέρα όταν είναι στο αυτόματο έχει πολύ ωραία ευκρίνεια, αλλά μόλις μου δείχνει σκηνές με έντονα χρώματα, πχ κάποιοι παρουσιαστές αν έχουν πίσω στο studio έντονα χρώματα η τηλεόραση μου κατεβάζει την ποιότητα της εικόνας δηλαδή την λεπτομέρεια του προσώπου και όλης της εικόνας ενώ μόλις αλλάζει πλάνο επανέρχεται, έτσι λοιπόν την συγκεκριμένη ρύθμιση έχει τις επιλογές που λέει(Αυτόματα, χειροκίνητα,Όχι) εγώ μόλις πήγα την ρύθμιση αυτήν να την βάλω χειροκίνητα η εικόνα χάνει την ανάλυση την ζωντανή που έχει όταν αυτή η ρύθμιση είναι στο αυτόματο, απλώς εγώ αυτό που θέλω είναι να παραμείνει στο αυτόματο αυτή η λειτουργία αλλά να μην μου χαμηλώνει την ευκρίνεια όταν μπαίνουν έντονα χρώματα στα πλάνα να μην μειώνεται η λεπτομέρεια της εικόνας
Το έψαξα τελικά στην τηλεόραση και έκανα αυτό που είπες δηλαδή πήγα στην ρύθμιση προηγμένη αντίθεση που την είχα στο υψηλό και την έβαλα στο όχι, απλώς μου έπεσε η φωτεινότητα δεν ήτανε αυτό, είναι η ρύθμιση(Σαφήνεια, δημιουργία ρεαλισμού) όπου το έχω στο αυτόματο έχει πολύ καλή ανάλυση αλλά όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω κάποιες φορές δεν χαμηλώνει η φωτεινότητα απλώς μειώνεται η ευκρίνεια η ανάλυση της εικόνας σε κάποια πλάνα με έντονα χρώματα,η πχ σε studio που από πίσω να έχουν έντονο video wall οι παρουσιαστές με χρώματα η τηλεόραση μου μειώνει την ευκρίνεια,έχω δοκιμάσει σε αυτήν την ρύθμιση να την βάλω στο χειροκίνητο η στο όχι αλλά η εικόνα μου χάνει την λεπτομέρεια την ανάλυση που έχει όπως είναι στο αυτόματο