Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
613 The Evil

Χαίρετε, ο ανεμιστήρας άρχισε να κάνει λίγο θόρυβο, έβαλα έναν άλλο που είχα και είναι για κουτί με 3 pin, αντί για 4 pin που έχει ο αρχικός ανεμιστήρας. Το motherboard παραπονιόταν, αποσύνδεσα το bios ηχείο να μην ακούω τα «αλάρμ» και δούλεψε οκ για κάποιες ώρες, αλλά όταν έβλεπα μια σειρά έκλεισε την οθόνη, μετά το restart κολλούσε... Με λίγα λόγια, τα αλάρμ ήταν λόγω υπερθέρμανσης, λόγω χαμηλών στροφών του ανεμιστήρα. Ξεσκόνισα και λάδωσα τον παλιό και τον έβαλα πάλι πάνω, για την ώρα οκ, αλλά θέλω να πάρω έναν νέο ανεμιστήρα να ησυχάσω, δεν είναι λύση αυτή μάλλον. Βλέπω εδώ τα specs https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-evo/#specifications. Μπορεί βασικά να προτείνει κανείς ανεμιστήρες, τι ακριβώς πρέπει να προσέξω, πέρα από τις 120mm διαστάσεις; Ξέρω να βγάλω και να βάλω τα brackets για να κουμπώσει στην ψύκτρα ο ανεμιστήρας, οκ. Αλλά τι ανεμιστήρα να πάρω;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Kwstas S.

Καλησπέρα,

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι οι ανεμιστήρες των επεξεργαστών είναι απαραίτητα 4-pin pwm. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί ο ανεμιστήρας και στο 4ο pin της μητρικής σου, γιατί αυτό καθορίζει τις στροφές του με βάση την θερμοκρασία που διαβάζει η μητρική.

Συνεπώς, εκτός από το ίδιο μέγεθος (120mm) πρέπει να τσεκάρεις και την επιλογή 4-pin PWM στο Skroutz (https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans/f/602973_602978/120-4-Pin-PWM.html?o=coolermaster+fan&order_by=popularity&order_dir=desc). Από εκεί και πέρα, μπορείς να κοιτάξεις τι σου ταιριάζει με βάση το θόρυβο, τον αριθμό των στροφών, την τιμή και το χρώμα. Υπάρχει περίπτωση ανεμιστήρων που είναι λίγο λεπτότεροι ή παχύτεροι, μπορείς να το κοιτάξεις κι αυτό πριν την αγορά για τυχόν ασυμβατότητες.

2 Σχόλια

Όνομα χρήστη