Γεια σας!
Σκοπεύω να αγοράσω τον tray επειδή θα βάλω έξτρα ψύκτρα (οπότε δε χρειάζομαι την stock) και για οικονομία μερικών χρημάτων.
Υπάρχει μειωμένη εγγύηση στους tray; Είναι καλή ιδέα γενικά η να προτιμήσω box;
See in detail the terms of use for the Product Questions
Γεια σας!
Σκοπεύω να αγοράσω τον tray επειδή θα βάλω έξτρα ψύκτρα (οπότε δε χρειάζομαι την stock) και για οικονομία μερικών χρημάτων.
Υπάρχει μειωμένη εγγύηση στους tray; Είναι καλή ιδέα γενικά η να προτιμήσω box;
1 Reply
Εξαρταται απο τι ψυξη θα παρεις . Γενικα αν ο επεξεργαστης ειναι σε full load , καλο ειναι να εχεις μια πιο ποιοτικη ψυχτρα (καθως η stock cooler ειναι για χαμηλοτερες ταχυτητες, κυριως οχι για overclocked cpu). Η διαφορα στο κουτι ειναι το αν θα εχεις μονο τον επεξεργαστη ή αν θα εχεις και stock cooler . Εγω πιστευω για τα λεφτα καλυτερα να δωσεις περισσοτερα για μια καλη ψυχτρα ετσι ωστε αν θες να κανεις και overclock (μεχρι 5,3 mhz) για μεγιστη αποδοση . (απο προσωπικη εμπειρια η stock cooler ειναι αρκετα πιο θορυβώδες απο μια ανεξαρτητη deepcool/beQuiet cooler ακομη και αν ειναι σε idle κατασταση ο επεξεργαστης).(edit: αν αγορασεις tray δεν θα ερθει στο κουτι της amd , αρα αν σου αρεσει το unboxing τοτε παρε το κουτι :) , η tray σου δινει χυμα τον cpu χωρις τιποτα extra πχ αυτοκολλητα κλπ , οσον αφορα την εγγυηση δεν νομιζω να εχει διαφορα , αν το παρεις απο Skroutz , καθε μαγαζι εχει διαφορετικη πολιτικη στις αγορες)
4 Comments
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Δε με ενδιαφέρει το unboxing αν πρόκειται να γλιτώσω 50+ ευρώ. Σκοπεύω να βάλω την Arctic Freezer 34 eSports Duo. Θα είναι καλή επιλογή;
Να σου πω την αληθεια εγω θα ελεγα οχι σε cooler με μονο ενα cooling tower (το μεταλικο πραγμα στην μεση ειναι απλα δεν θυμαμαι πως ειναι στα ελληνικα :) ) . Για επεξεργαστες που λειτουργουν σε συχνοτητες απο 4,5 ghz και πανω καλο ηταν να εχεις μια cooler dual tower (οπως της deepcool ak620 ή be quiet dark rock 4) . Εναλλακτικα μπορεις να πας σε υδροψυξη με 100+ ευρω (αλλα υπαρχει ο κινδυνος διαρροης νερου ). Γενικα για dual towers κοιτα στα 60+ ευρω . Αυτο δεν σημαινει οτι μια solo tower cooler δεν μπορει να κρατησει χαμηλα θερμοκρασιες , ομως αν θες να κανεις "βαρυ" workload στον επεξεργαστη καλο θα ηταν να εχεις μια καλη cooler . (επισης αν θες να σωσεις λεφτα παρε τον 7600 που κανει αρκετα λιγοτερα λεφτα ,καθως οι τιμες ανεβηκαν αρκετα στον 7700 πλεον , και οι αποδοσεις ειναι σχεδον το ιδιο [οι cores δεν εχει μεγαλη σημασια αν ειναι 6 ή 8 καθως οι περισσοτερες εφαρμογες δεν ειναι για 8 core λειτουργια , εκτος αν θες να κανεις editing ή κατι αλλο που απαιτει cores], τελος απο high end ο 7800x3d ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης αυτη τη στιγμη και αν τον βρεις σε καλη τιμη κοιτα τον , δεν θα το μετανιωσεις ).
edit: σημασια εχει και το μεγεθος του tower , γενικα οσο μεγαλυτερο τοσο πιο καλη θερμανση και επισης σημασια εχει και ποσα thermal pipes εχει (thermal pipes ειναι οι σωληνες που μεταφερουν την θερμοκρασια απο τον επεξεργαστη στην ψυχτρα και φαινονται ποσοι ειναι απο τις εικονες , πχ η ak500 ειναι μια απο τις ψυχτρες με μαγαλυτερο μεγεθος και περισσοτερες thermal pipes)
Τελος μιας και θες μια καλης αξιας ψυχτρα βρηκα την Thermalright Peerless Assasin 120 η οποια ειναι αρκετα καλη και φτανει στην αποδοση της deepcool ak620 απλα δεν ειναι τοσο ομορφη
Ήσουν αναλυτικότατος και κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες στις απαντήσεις σου!! :)
Αν δεν κάνω λάθος ο επεξεργαστής δουλεύει στα 3,8 και ανάλογα με το τι θερμοκρασίες και load έχει μπορεί να δουλέψει γρηγορότερα έως τα 5,3. Overclock δικό μου δεν έχω σκοπό να του κάνω, μόνο ότι κάνει από μόνος του αυτόματα.
Για αρχή θα δοκιμάσω με την Arctic που την έχουν και 2 γνωστοί μου και απ' ότι βλέπω έχει πολλές καλές κριτικές και αν δω ότι δεν με φτάνει τότε θα κοιτάξω ή υδρόψυξη ή καλύτερη αερόψυξη. Θα έχω υπόψιν τις προτάσεις και τις μάρκες που με είπες!
Να 'σαι καλά και σε ευχαριστώ ξανά! :)
Οκ κανε οτι θες με τα λεφτα σου , αλλα θα σου προτεινα να δεις κανενα βιντεο που κανουν αναλυση των θερμοκρασιων . Εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα την arctic καθως σε ολα τα benchmarks δεν αποδιδει τοσο καλα για τα λεφτα . Η καλυτερη για λεφτα-αποδοση ειναι η thermalright assassin (απο τις καινουργιες peerless assassin ). Αλλα αν δεν πιστευεις οτι θα εχεις προβλημα τοτε παρε οτι θες (υδροψυξη ειναι η καλυτερη λυση αν δεν σε ανησυχει η διαρροη , και να θυμασαι οτι πρεπει να αλλαζεις υδροψυξη καθε 1-2 χρονια γιατι μπορει να χτισει αερα μεσα και θα κανει διαρροη , κατι που δεν μπορει μια υδροψυξη με 100 ευρω να αντιμετωπισει χωρις pressure pump) . Αυτα εχω να πω μετα απο πολλες ωρες αναλυσης για το δικο μου pc , ελπιζω να εχεις καλη εμπειρια !