Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Loukas_Skandalis

Καλημέρα μια ερώτηση ενδιαφέρομαι να αγοράσω το s23 ultra διαβάζω όμως ότι πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα μάτια τους και έχουν πονοκεφάλους λόγο των 240hz ισχύει κάτι τέτοιο επίσης ότι προκαλεί επιληψία ρωτάω επειδή παίρνω χάπι για επιληψίας μην μου τύχει καμία στραβή

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

Loukas_Goulas68

Καλησπέρα. Υπάρχουν περιστατικά όπου πολλοί χρήστες αναφέρουν θέματα με πονοκέφαλο και ξηρότητα στα μάτια λόγω του PWM. Μπορείτε να ελέγξετε στο προηγούμενο κινητό σας το αντίστοιχο ρυθμό ανανέωσης (Hz). Και έτσι ίσως να καταλάβετε αν υπάρχει θέμα ή όχι..

Φυσικά ένα έχει Oled οθόνη και υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε και κάποιος άλλος χρήστης, εάν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής σε κάποιο κατάστημα ΙΣΩΣ βοηθήσει στο να καταλάβετε.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Καλή συνέχεια!

1 Σχόλιο

Όνομα χρήστη
ckplace

Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι το λεγόμενο Pulse width modulation (PWM) και είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές για να ελέγχεται η ισχύς που παρέχεται.
Το οποίο ούτε εγώ το γνώριζα έως πριν λίγο καιρό. Μπήκα όμως στη διαδικασία να το ψάξω όταν διάβασα ένα σχόλιο καθώς είμαι κάτοχος του S23 Ultra και έχω ευαισθησία στα μάτια.

Μετά από έρευνα κατέληξα ότι δεν είναι κάτι που πραγματικά αξίζει να ασχοληθώ για του παρακάτω λόγους:
1. Δεν βρήκα ούτε ένα επίσημο άρθρο που να αναφέρει ότι προκαλείται πονοκέφαλος από το PWM στα 240Hz. Ότι βρήκα ήταν σε φόρουμ από χρήστες που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να εμπιστευτώ.
2. Ο εγκέφαλός μας δεν είναι σε θέσει να κατανοήσει πάνω από 30-60 Hz (εξαρτάται από τον εγκέφαλο)
3. Παρόλο που ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει πάνω από 30-60 Hz, το μάτι μας μπορεί να καταγράψει έως 150Hz.
4. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μετά από 4 μήνες χρήσης στο SE23 Ultra
5. Επίσης το ίδιο PWM έχει από τη σειρά S20 έως S23 και με το S20 FE 5G που είχα πριν για 2,5 χρόνια δεν είχα σχετικό θέμα.

Εγώ για να ξεκουράζω τα μάτια μου το βράδυ το έχω προγραμματίσει να ενεργοποιεί το Eye Comfort Shield και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού ενεργοποιώ το Extra Dimming.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δείτε το κινητό από κοντά σε κάποιο κατάστημα, να κατεβάσετε την φωτεινότητα κάτω από το 30% (πέφτει και το PWM) και να το χρησιμοποιήσετε για αρκετή ώρα έτσι ώστε να δείτε αν υπάρχει κάποιο θέμα.

Ελπίζω να βοήθησα.

1 Σχόλιο

Loukas_Skandalis

Ok σας ευχαριστώ γιατί είδα ένα βιντεακι στο Twitter που είχε το 14 pro max και το s23 ultra και έδειχνε πως είναι το pwm στο s23 ultra αναβοσβήνει η οθόνη πιο έντονα σε σχέση με το 14 pro Max τώρα τι να πω εγώ πήγα και το είδα αλλά ήταν σε λειτουργία καταστήματος από κοντά μια χαρά φαίνεται όσο το δούλεψα

Όνομα χρήστη
Nikos_Ktsps

Δεν έχω ακούσει είτε διαβάσει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα με την οθόνη. Κουράζει μόνο το γεγονός ότι είναι μια αρκετά μεγάλη οθόνη για κινητό. Επίσης έχει να βάλεις το γνωστό μπλε φίλτρο που το κάνει κάπως πιο ξεκούραστο. Αν τώρα μιλάμε για ένα σημαντικό θέμα υγείας, προτείνω να κάνεις μια πιο ενδελεχή έρευνα. Το κινητό σαν κινητό έχει αρκετά πράγματα που μπορείς να πειράξεις για να το φέρει κανείς στα μέτρα του. Ελπίζω να βοήθησα.

4 Σχόλια

Loukas_Skandalis

Το μπλε φίλτρο δεν το έχω ακούσει
Παντός λένε ότι τα 240hz είναι λίγα θα έπρεπε λέει να είναι 480hz αλλά διάβασα ότι το s21 plus που εχω εγώ έχει 240hz ισχύει ότι είναι 240 και το s21 plus

Panagiotis_Stauridis

αυτό που διάβασες είναι το sample rate κάτι έχεις μπερδεψει. πρώτη φορά μπαίνω στον κόπο να απαντήσω και αυτό επειδή παίρνεις χάπι οπότε έχεις σοβαρό θέμα υγείας. εμένα με έπιασαν κάτι πονοκέφαλοι στη. αρχή οπότε το έψαξα και όντως υπήρχαν 2-3 άτομα που είχαν θέμα . ΕΥΡΥΧΩΣ το δικό μου θέμα λύθηκε όταν κατέβασα την οθόνη στα 1080p. ωστόσο εσύ που έχεις όντως θέμα υγείας καλό θα ήταν να μην το ρισκάρεις. υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές με snapdragon gen 2 που θα σου κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά

Loukas_Skandalis

Σκέφτομαι για xianomi 13 pro σαν άλλη επιλογή όμως δεν ξέρω αν είναι καλό

Όνομα χρήστη