Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
DP750

Καλησπέρα, διαβάζω στα τεχνικά χαρακτηρηστικά μητρικής και γράφουν το εξής:
4 x DIMM, Max. 128GB, DDR5 6400+(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600(OC)/ 5400(OC)/ 5200/ 5000/ 4800. Οι συγκεκριμένες μνήμες δηλαδή δεν υποστηρίζονται που είναι 7800?

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

OdyWillMakeIt

Να προσθέσω ότι οι συχνότητες πάνω από 6000 MHz είναι μόνο για Intel, και 7000+ μόνο για Z790/13η γενιά. Οι Ryzen 7000 δεν φτάνουν πάνω από 6400. Αν έχεις Ryzen και θέλεις να βάλεις το XMP και να το αφήσεις, πάρε κάτι στα 6000 MHz.

Όνομα χρήστη
Nikos_Filippidis2145

Μπορεί να μην παίξουν σωστά στα 7800 η να μην bootatei το σύστημα.
Παίζει ρόλο η μητρική ,ο imc του cpu .Συνήθως σε αυτές τις συχνότητες θέλουν αρκετά ρεύματα οι μνήμες να παίξουν σταθερά και την κατάλληλη μητρική.
Σε μητρικές με 4 slots θα παίξουν πολύ δύσκολα.Θελουν μητρική με δύο slots για να είσαι πιο σίγουρος για σταθερότητα

2 Σχόλια

Nikos_Filippidis2145

Με τα τελευταία bios της asus πιθανόν να σου παίξουν σωστά από όσο έχω διαβάσει.Αλλα όπως σου είπα παίζει και ρόλο μεγάλο ο imc του cpu σου και είναι θέμα τύχης και αυτο.Οπως κατάλαβες είναι ένα μικρό ρίσκο αλλά και αν δεν παίξουν 7800 μπορείς θα παίξουν σίγουρα 7600 με πιο σφικτά timings άρα μικρές διαφορές έως ελάχιστες.
Η δική μου είναι με δύο σλοτς z790 apex.οι οποίες με τα δύο σλοτς είναι πιο σίγουρο να πιάσουν τις αναγραφόμενες συχνότητες.Στην δική μου περίπτωση με τις παραπάνω rams παίζω στα 8000mhz με στοκ ρεύματα των 7800

Όνομα χρήστη