Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
sk@r@v@k0s

Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει μετρητή κατανάλωσης σε 24ωρη βάση για να μας πει κατανάλωση... και σε τι σπίτι / χώρο το έχει δουλέψει...?

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Constantine_Marlasis

Καλησπέρα.
Εγώ το έχω 2 εβδομάδες τώρα. Το θέμα τις μυρωδιάς λύθηκε ακολουθώντας τις οδηγίες (δηλ. στο φούλ για 2 με 3 ώρες.)
Όσον αφορά την κατανάλωση, έχω συνδέσει μετρητή κατανάλωσης Brennenstuhl PM 231 E, και αναφέρω τα εξής:
Στην 1η σκάλα "τρέχει" στα 2473 watt,
Στην 2η σκάλα "τρέχει" στα 3171 watt.
Στην 3η σκάλα "τρέχει" στα 4912 watt.
Έπαθα εγκεφαλικό όταν είδα τα νούμερα. Νόμιζα ότι φτάνει maximum 2500 watt στην 3η σκάλα.
Σε μια ώρα μέτρησης (στο οποίο το έτρεξα κυρίος στην 1η σκάλα), έκαψε 3,1 Kwh.
Θα προσπαθήσω να αναρτήσω φωτογραφίες σε κάποιο λινκ, εφόσον δεν μπορώ να αναρτήσω εδώ.

1 Σχόλιο

Γιώργος_Δ

Φίλε Κωνσταντίνε, μάλλον ο μετρητής σου δείχνει λάθος νούμερα. Αν έκαιγε όσο λες στη 3 σκάλα θα σου έπεφτε ο γενικός συνέχεια και θα χαλούσαν τα κυκλώματα. Ούτε ο φούρνος δεν καίει τόσο, μη λέμε ότι να ναι.

Όνομα χρήστη
aap

Ο μετρητής θα σου δείξει κατανάλωση όσο είναι η ονομαστική ισχύς για τις ώρες που λειτουργεί η συσκευή αλλά κανεις δεν ξέρει.. ποτε θα πιάσει θερμοκρασία ο χώρος σου και θα σβήσει.

Ο μετρητής θα δείξει τελείως διαφορετική κατανάλωση ανα ημέρα ακόμη και μέσα στο ίδιο σπίτι. Ποσω μάλλον σε διαφορετικά σπίτια με άλλη μόνωση και αλλά χαρακτηριστικά (προσανατολισμός, εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες, τετραγωνικά, άλλες συσκευές που λειτουργούν στο χώρο κλπ).

Εγώ πριν την αγορά έκανα υπολογισμούς με σενάρια χρήσης σε βαρύ χειμώνα που βασίζονταν στα watt που καταναλώνει η συσκευή σε πλήρη λειτουργία (τριτη σκάλα). Μετά περίμενα τον εκκαθαριστικό λογαριασμό για να δω αν έπεσα μέσα.

Τελικά οι υπολογισμοί ήταν σωστοί (αφορούσαν το σύνολο των σωμάτων που έβαλα στο σπίτι) και ο λογαριασμός ήρθε περίπου 15-20% κάτω από το προϋπολογισθέν.

Όνομα χρήστη