Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
RadyMan

Υπάρχουν πολλά είδη ιών και βακτηρίων. Μερικά σκοτώνονται πιο εύκολα από το αλκοόλ και άλλα όχι. Παραδείγματος χάριν, το βακτήριο e.coli που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, καταστρέφεται αποτελεσματικά με απολυμαντικά που περιέχουν αλκοόλ σε συγκέντρωση τουλάχιστον 60%.

Άλλα βακτήρια, όμως, δεν εξουδετερώνονται τόσο εύκολα. Αυτό οφείλεται σε διαφορές στην δομή των βακτηρίων, ιδίως στην εξωτερική στοιβάδα τους.

Αντίστοιχα, το αλκοόλ σκοτώνει αποτελεσματικά τους ιούς που διαθέτουν έλυτρο. Το έλυτρο είναι ένας εξωτερικός «φάκελος» από λιπίδια και πρωτεΐνες μέσα στον οποίο βρίσκεται το γενετικό υλικό του ιού με το πρωτεϊνικό περίβλημα (λέγεται καψίδιο) που το περιβάλλει.

Ο κορωνοϊός Covid-19 ανήκει στους ιούς που διαθέτουν έλυτρο. Επομένως, εξουδετερώνεται αποτελεσματικά από τα αλκοολούχα αντισηπτικά χεριών. Ωστόσο τα απολυμαντικά αυτά είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι των ιών χωρίς έλυτρο.

Για να είναι πάντως αποτελεσματικά τα απολυμαντικά πρέπει να περιέχουν συγκεντρώσεις αλκοόλ τουλάχιστον 60%, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Aρα το συγκεκριμένο προϊόν είναι OK για την δουλειά που το θέλουμε. Εάν θέλετε παραπάνω βαθμούς γιατί αισθάνεστε εσείς πιο ασφαλεις όχι γιατί το προϊόν δεν καταπολεμά τον covid19, τότε αγοράστε κάποιο άλλο.

Όνομα χρήστη