What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
nitro912gr

Καλημέρα, από ότι κατάλαβα δεν θα με βοηθήσει πολύ στο render για την free έκδοση του resolve, αλλά θα κάνει δουλίτσα για το editing και το timeline playback? Περιμένω για το render δεν έχω θέμα, αλλά όταν πάει να παίξει timeline να δω τι έχω βάλει επάνω το σύστημά μου πνίγεται άσχημα τώρα.
(R5 2600, 16GB RAM, b450, Radeon 7770 1GB)

Username

1 Reply

xarisathos

Χριστός Ανέστη. Κατά το editing δουλεύει η GPU αναγκαστικά με τα media engines, με αποτέλεσμα να παίρνει όλο το φορτίο από την CPU, στο render/export δεν δουλεύει στην Free Resolve version, έτσι ήξερα για χρόνια. ΑΛΛΑ, μόλις διαπίστωσα ότι στην FREE 18.5 beta 2 που δοκίμασα για ειδικά για σένα (βγάζοντας την Studio κ βάζοντας την Free), δουλεύει κανονικά σε όλα η Α380, παραδόξως, στην μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να δώσει και αρκούν τα 6GB VRAM που έχει!!

Αν και η AMD B450 motherboards πήραν το Smart Access (Re-BAR), δεν το είχαν ενεργοποιήσει για του παλιότερους από τους Ryzen 3000 CPU. Δεν ξέρω εάν άλλαξε αυτό στην πορεία, αλλιώς μπορεί να έχεις προβλήματα αν την έχεις ως κύρια κάρτα (1st PCI-E) για καθημερινή χρήση, δεν το ξέρω με σιγουριά όμως.

Αν η μητρική σου υποστηρίζει 2η PCI-E (δεν μας γράφεις ποιο μοντέλο έχεις αδερφέ), τότε θα μπορείς να την χρησιμοποιείς με hack @ Resolve ως main GPU, μολονότι θα είναι στο 2ο slot και η Radeon θα χρησιμοποιείται ως OS GPU και θα σηκώνει το βάρος των Windows, με μηδενική χρήση VRAM @ A380 μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει να την χρησιμοποιεί το Resolve.

Είναι εφικτό να το ορίσεις αυτό στις ρυθμίσεις του Resolve, να χρησιμοποιεί αποκλειστικά την Α380, αγνοώντας την Radeon. Στο επιβεβαιώνω με σιγουριά, μόλις το έκανα δοκιμή με 4K render.

Επιπλέονν, αν και η A380 είναι PCI-E 4.0 8X, σε μηχάνημα με PCI-E 3.0 16X slot, θα τρέχει σε full speed.

Είναι ρίσκο με το setup σου να την βάλεις ως βασική GPU, ξηλώνοντας την Radeon, που ΜΟΝΟ εάν την δοκιμάσεις στο μηχάνημά σου θα ξέρεις τί είναι εφικτό (είναι εξειδικευμένες πατέντες ανά χαρακτηριστικά υπολογιστή που έχεις), αλλά έστω και για δευτερέων κάρτα (όχι για games κτλ), θα μπορείς να την έχεις για media encoding,

Το πολύ θετικό βέβαια είναι ότι στο Resolve (FREE) δουλεύει αψεγάδιαστα, κάτι που δεν το περίμενα για την δωρεάν έκδοση, αλλά παραείναι κουβαρντάδες στην Blackmagicdesign!

Καλή φώτιση να έχεις και τω Θεώ δόξα!

1 Comment

nitro912gr

ευχαριστώ! Αν μπει αυτή παίζει να μπει και ένας 5500 και με bios update από όσο ξέρω το rebar μπορεί να ενεργοποιηθεί.
Η μητρική είναι μια asus Prime B450M-A II οπότε αυτό για διπλές κάρτες το ξεχνάω.
Για να δούμε, γιατί τώρα που πέφτουν οι τιμές στις AMD 6600, εμφανίζεται και η επιλογή να φέρω την 5500ΧΤ από το σπίτι να αντικαταστήσει την 7790 και στο σπίτι να βάλω μια 6600. Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά, θα πάω με την Α380 μια χαρά καρτούλα είναι.

Username