What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
BaconFPV

Insta360 RS 1" - Insta360 RS - Gopro Hero 11

Ασχέτως της διαφοράς στην τιμή, πια πραγματικά αξίζει βάσει ποιότητας βίντεο? Κάποιος που να τις έχει ή να έχει κάποια από αυτές και να έχει κάποια παράπονα? Ευχαριστώ!

Username

2 Replies

Username
Traveller Chris

Είμαι κάτοχος GoPro Hero 10, Insta360 One-R 1" οπότε έχω εμπειρία από τα 2 προηγούμενα μοντέλα:

Insta360 One-R 1":
Θετικά: Πολύ μεγαλύτερο εύρος φακού από όλες (με το 1" module), λίγο πιο καθαρά βραδινά πλάνα, modular (με 1 body έχεις 3 κάμερες, αν καταφέρεις να βρεις ξεχωριστά τα attachments), μπορείς να της βάλεις extended battery, το 1" module της R είναι πλήρως συμβατό με την RS, η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί και επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στο color correction και σου επιτρέπει να αφαιρέσεις αυτοματοποιημένα ένα ποσοστό του grain από τα βίντεο σε χαμηλό φωτισμό και γενικότερα μπορείς να σώσεις καταστάσεις μέσω της εφαρμογής (επιτάχυνση/επιβράδυνση βίντεο, σταθεροποίηση, color correction κ.λπ.), δεν είναι αδιάβροχη (κι ας λένε ότι είναι με τη θήκη - δοκιμασμένο), κάνει πολύ μικρό crop του βίντεο κατά τη σταθεροποίηση μέσω του software, ανώτερης ποιότητας φωτογραφίες.
Αρνητικά: Recording cap στα 30 λεπτά βίντεο και στη 1,5 ώρα Timeshift (σταματάει για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ξαναρχίζει), η in-camera σταθεροποίηση δεν είναι τόσο καλή, η σταθεροποίηση μέσω εφαρμογής μπορεί να σου βγάλει artifacts στο φόντο, ζεσταίνεται και θολώνει το lens protector και αυτό φαίνεται στο βίντεο, γενικά το πέρασμα από PC ή κινητό δεν το γλιτώνεις, ανεβάζει θερμοκρασία και κολλάει, η πιο ακριβή επιλογή, πρέπει να βρεις πατέντα για να τραβήξει βίντεο χωρίς συνδεδεμένη μπαταρία.

Αν άλλαξε κάτι από αυτά στην έκδοση RS, δεν ξέρω, αλλά λένε ότι η RS έχει πιο σταθερό λογισμικό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτές οι κάμερες απευθύνονται σε πολύ πιο προχωρημένους, δεν την έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές καταστάσεις (ελπίζω να το κάνω σύντομα, αλλιώς θα τη «σκοτώσω») και νιώθω ότι για χάρη της ξόδεψα άδικα λεφτά που δεν είχα...

GoPro Hero 10:
Θετικά: Εξαιρετική in-camera σταθεροποίηση ακόμα και στην πιο ήπια ρύθμιση, χρήσιμες λειτουργίες που αυτοματοποιούν διαδικασίες (π.χ. με το Nightlapse παρακάμπτεις εντελώς το να μοντάρεις 1-1 τις φωτογραφίες στο Photoshop, όπως συμβαίνει με την Insta360 One-R 1") για να γλιτώνεις χρόνο ή και παρακάμπτεις πλήρως το post production, πολύ πιο ανθεκτική σε χτυπήματα και πραγματικά αδιάβροχη (μέσα στο νερό και εκτεθειμένη σε συνεχή βροχή για ώρες), η μπαταρία Enduro βελτιώνει την απόδοση σε χαμηλές και σε υψηλές θερμοκρασίες (είναι στάνταρ στην 11, optional στη 10, αλλά αγόρασα 2 και αντικατέστησαν όλες τις άλλες), μπορεί να τραβά συνεχόμενο βίντεο για πολλές ώρες αν βρεις τρόπο να μην σου κλείσει από υπερθέρμανση (σύνδεσέ τη σε powerbank και τράβα χωρίς μπαταρία), έχει καλό σέρβις (μου την αντικατέστησαν λόγω ελαττωματικού γυροσκοπίου 1 χρόνο και 1 μήνα μετά την αγορά χωρίς να έχω αγοράσει έξτρα εγγύηση).
Αρνητικά: Όχι τόσο καλή για κανονικά βραδινά βίντεο, ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα ακόμα και με την Enduro, μικρότερος χρόνος εγγραφής από την Insta360 One R/RS με extended battery, αν κάνεις κάποιο σοβαρό λάθος στις ρυθμίσεις πριν ξεκινήσεις την εγγραφή δεν το σώζεις όταν πας σε post production αν δεν είσαι ξεφτέρι στο video editing (καταπληκτικό βίντεο οδήγησης με αστραπές, κεραυνούς κ.λπ., αλλά εντελώς κουνημένο γιατί είχα ξεχάσει να ενεργοποιήσω τη σταθεροποίηση, οπότε δεν το έσωσε καμία από τις απόπειρες σταθεροποίησης μέσω software και διαγράφηκε).

Ξέρω πως η 11 έχει έξτρα λειτουργίες για βραδινά βίντεο και καλύτερο αισθητήρα από τη 10, οπότε αποδίδει καλύτερα σε όλες τις περιπτώσεις. Γενικά οι GoPro παραμένουν σταθερή αξία, είναι ισορροπημένες σε δυνατότητες και απευθύνονται σε όλους, από τον εντελώς αρχάριο ως τον επαγγελματία.

Username