Καλησπέρα, είναι φυσιολογικό να έχει 50+ °C σε idle??
Στην x2 θύρα που το δοκίμασα ήταν κάπως καλύτερα (46°C), αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ. Να του βάλω ψύχτρα?
See in detail the terms of use for the Product Questions
Καλησπέρα, είναι φυσιολογικό να έχει 50+ °C σε idle??
Στην x2 θύρα που το δοκίμασα ήταν κάπως καλύτερα (46°C), αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ. Να του βάλω ψύχτρα?
2 Replies
Είναι PCI 4.0 ή παραπάνω οι θύρες; Βρίσκεται δίπλα στην κάρτα γραφικών και τη CPU; Όλα αυτά δικαιολογούν τις κάπως ανεβασμένες θερμοκρασίες. Η δεύτερη θύρα μάλλον βρίσκεται λίγο πιο μακριά από πηγές θερμότητας.
Το πρόβλημα δεν είναι στο idle αλλά κατά τις εγγραφές/αναγνώσεις μιας κάποιας διάρκειας. Εκεί θα ανεβεί πολύ. Οπωσδήποτε ψύκτρα αν το PCI είναι 4.0 ή ταχύτερη, έστω αυτή που έρχεται με το m/b (ακολουθείστε τις οδηγίες συναρμολόγησης και δείτε κανένα σχετικό βίντεο στο yt!), αλλιώς μια φτηνή του εμπορίου.
Δεν έχω τον συγκεκριμένο αλλά τον KC3000 ώς 2ο δίσκο πάνω σε μια B550 Rog Strix B550-F η οποία έχει δική της pasive cooler και τους 6 intake ανεμιστήρες στο 100% λόγο καλοκαιριού. Έχω (idle ή ελαφριά χρήση) σταθερά 28-30C ανάλογα την ώρα της ημέρας/νύκτας π.χ. πρωι 28, απόγευμα 30 και αν παίξω κανένα παιχνίδι 35).
Θα σου πρότεινα αν δεν έχεις ψύκτρα να βάλεις με κλειστά τα μάτια, ναι!
2 Comments
Σε ευχαριστώ vag, μάλλον αυτό θα κάνω. Τον KC3000 τον έχω κι εγώ στο δεύτερο pc μου χωρίς ψύχτρα και δεν έχω δει ποτέ πάνω από 40°C γιαυτό και μου κάνει εντύπωση που ο NV2 στην κυριολεξία "βράζει" στο idle. Δεν ξέρω ίσως να έτυχα σε ελαττωματικό ή όντως αυτές είναι οι φυσιολογικές του θερμοκρασίες, τί να πω.
Τα φθηνά μοντέλα της Kingston βράζουν γενικά. Τα ίδια και με τον παλαιότερο Kingston Α2000 (https://www.skroutz.gr/s/19734618/Kingston-A2000-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-SA2000M8-500G.html) που είχα αγοράσει για άλλο υποπλογιστή πριν 2-2.5 χρόνια. Είναι το φυσιολογικό τους χαχα!