Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Kriz

Στο νέο σπίτι που είμαι έχω το Cosmote speedport Plus 2, το οποίο πήρα πρόσφατα με οπτική ίνα (100Mbps). Επειδή δε φτάνει σε όλα τα δωμάτια το WiFi, βρήκα ως καλύτερη λύση την αγορά του TP Link extender re705x.
Το σετάρισα, όλα οκ. Σχετικά άμεσα όμως, μετά από λίγες ώρες, τα Windows 10 (κάνουν ακόμη update, είναι τα IoT Enterprise LTSC) αποφάσισαν να μη με συνδέεουν με το μήνυμα "Secured, no internet". Ο υπολογιστής είναι σταθερός και χρησιμοποιώ το TP-LINK v2 Ασύρματη Κάρτα Δικτύου Wi‑Fi 6 (3000Mbps) PCI-e. Στο προηγούμενο σπίτι, λειτουργούσε το WiFi μια χαρά (όχι οπτική ίνα).
Ψάχνοντας, εφάρμοσα λύσεις που βρήκα online (ερχόταν για ελάχιστα δευτερόλεπτα το internet αλλά αμέσως και ξανάβγαινε το παραπάνω μήνυμα). Λύσεις τύπου ξετσεκάρισμα v6 protocol, κάποιες εντολές στο command prompt για σετάρισμα απ' την αρχή. Δεν έγινε τίποτα.
Ως λύση, το μόνο που βρήκα σταθερά πια είναι από το Device Manager > Network adapters > δεξί κλικ στο Inte(R) WiFi 6E AX210 160MHz στην επιλογή advanced να ρυθμίσω το 802.11a/n/g wireless mode σε value 4. 2.4 Ghz 802.11b/g.
Λειτουργεί. Αλλά με χαμηλή ταχύτητα...
Με μετρήσεις από speedtest Ookla αν πιάσω απευθείας από το Router, έχω 3 Mbps. Με το extender πριν (με πρωτόκολλο προφανώς 6) έπιανε 100 Mbps, χωρίς εκπτώσεις, ενώ τώρα στο 4 έχει γύρω στα 45-50.
Μπορώ να κάνω κάτι; Κοίταξα και στις ρυθμίσεις του router δεν μπόρεσα να βρω κάτι.
Δεν έχω VPN, ένα δωρεάν bitdefender έχω που δεν νομίζω ότι το εμποδίζει.
Δεν ξέρω τι συνέβη ξαφνικά και «μουλάρωσε»... Δεν ξέρω και τι μπορεί να εμποδίζει όλο αυτό να λειτουργήσει. Έχω κάποια ασυμβατότητα στις συσκευές;
Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Όνομα χρήστη