What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Gerasimos_Dwssas

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, έχω μια motherboard της gigabyte (Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket). Τα καλώδια αυτής της ψύκτρας που πρέπει να τα τοποθετήσω ώστε να έχω RGB και ρευματοδότηση? Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει το συντομότερο δυνατό τον ευχαριστώ

Username

1 Reply

__peris__

Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για 2 καλώδια, ένα 4pin (για τον ανεμιστήρα) και ένα 3pin με κενό ενδιάμεσα (για το RGB). Το 4pin θα μπει στη θέση που λέει CPU_FAN ψηλά ανάμεσα στο CPU και στις RAM ενώ το 3pin θα μπει εκεί που λέει D_LED1 κάτω αριστερά.

4 Comments

Gerasimos_Dwssas

Εγώ έψαχνα ουσιαστικά αυτό το D_LED1 (δεν ήξερα ότι υπήρχε). Ήθελα να ξέρω που μπορεί να έμπαινε το rgb.. ευχαριστώ πολύ πάντως για την ώρα σου

__peris__

Τίποτα φίλε. Αν έχεις το manual της μητρικής σου ή μετά αν το δεις στο site της Gigabyte έχει σχηματικά με τις συνδέσεις της μητρικής οπότε μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα από εκεί χωρίς να βγάλεις τα μάτια σου στη μητρική (στη δική μου είναι πολύ μικρά τα γράμματα). Μετά για διαχείριση φωτισμού RGB θα χρειαστείς app στο PC σου οπότε ρίξε μια ματιά αν σε τραβάει κάποιο από αυτά: https://geekflare.com/best-rgb-software/

Gerasimos_Dwssas

σε ευχαριστώ και πάλι απλά θα μπορούσα να κάνω μια ακόμα ερώτηση σχετικά με την ψύκτρα? Πώς μπορώ να βγάλω το ήδη εγκατεστημένο thermal paste? Χρειάζεται να το κάνω ή όχι (εννοώ ένα καλό thermal paste θα κάνει καλύτερη δουλειά?)

__peris__

Μπορείς να το σκουπίσεις με χαρτί κουζίνας και τα υπολείμματα με λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη σε χαρτί κουζίνας. Μπορείς να το αφήσεις ως έχει και να αλλάξεις thermal paste όταν ξεκινήσεις να βλέπεις ανησυχητικές θερμοκρασίες ή στο πρώτο καθάρισμα εσωτερικά από σκόνη. Προσωπικά χρησιμοποίησα την pre-applied thermal paste για 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα με θερμοκρασία δωματίου 21 βαθμούς -> θερμοκρασία επεξεργαστή σε Idle 34-36 βαθμούς, σε benchmark 68 βαθμούς και σε πραγματικά σενάρια χρήσης (gaming, rendering και video transcoding 58-60 βαθμούς) σε επεξεργαστή με 65W TDP (Ryzen 5 pro 4650G), οπότε είναι decent. Εξαρτάται από τα σενάρια χρήσης, το airflow του case σου, πόσο ζεστός είναι ο επεξεργαστής και τη θερμοκρασία δωματίου. Εγώ αλλάζοντας στην διετία χρησιμοποίησα την MX-4 της Arctic και έκτοτε είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Username