Καλησπέρα έχω και εγώ το Growatt 5000 και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής όταν συνδέσω το δίκτυο στην είσοδο ΑC πέφτει το ρελέ διαφυγής (μόνο σε αυτή την περίπτωση πέφτει το ρελέ) δοκίμασα ρελέ τύπου F και τύπου Β αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει. Ηλεκτρολόγοι στην δουλειά που είμαι μου λένε πως στα inverter συμβαίνει αυτό και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σε διάφορα inverter σε βιομηχανικούς πίνακες με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρέσει τα ρελέ διαφυγής.Τον inverter τον έχω δύο μήνες και προς το παρόν εχω αφαιρέσει το ρελέ διαφυγής.
1 Σχόλιο
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Το σκέφτηκα και εγώ να δοκιμάσω ρελέ διαφυγής ρυθμιζόμενο,αλλά πάνω από 0,03A δεν σε προστατεύει.Ο άνθρωπος από ότι λένε αντέχει έως 30mA.Με εναν τέτοιου τύπου ρελέ που μου προτείνεις κ εσύ θα προστατεύσουμε τουλάχιστον την εγκατάσταση μας.Για αρχή δοκίμασα να βάλω ρελέ διαφυγής στον θερμοσίφωνα τύπου Α 30mA σε αυτή την περίπτωση το ρελέ δεν πέφτει(Το ρελέ διαφυγής το έβαλα κοντά στον θερμοσίφωνα πάνω στο πατάρι όχι στον πίνακα γιατί σε αυτή την περίπτωση το ρελέ πέφτει )αν δεν βρω κάποια λύση σκέφτομαι να βάλω ρελέ για κάθε συσκευή πχ κουζίνα, αντλία θερμότητας κτλ και στις πρίζες πχ του παιδικού δωματίου να βάλω ρελέ διαφυγής τύπου πρίζας.Να διευκρινίσω η εγκατάσταση του σπιτιού είναι οκ δεν έχει κανένα πρόβλημα.