What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
sv3fux

Γεια σας και από μένα να ευχαριστήσω το φίλο Pollux για τις πολλές απαντήσεις.
έχω και γω μερικά ερωτήματα για 2 ινβερτερ, για να έχω μεγαλύτερη ισχύ

1. όταν συνδέω δύο inverters παράλληλα το δηλώνουμε στα μηχανήματα στο μενού ;

2. όταν τα παρακολουθούμε από την εφαρμογή φαίνεται , ως δύο παράλληλα μηχανήματα ή ως ένα

3. Φίλε Pollux έχεις συνδέσει μόνο στο ένα inverter την είσοδο από τα φωτοβολταϊκά ή και στα δύο παράλληλα;

4. Όταν η τάση των πάνελ ξεπερνά την Vin του μηχανήματος θα μοιράζουμε τα πάνελ και στα δύο inverter; Με το ρεύμα εισόδου τι γίνεται ; Τελικά πως μπορώ να συνδέσω 10 πάνελ 570W με τάση εξόδου 51v ? Θα συνδεθούν και στα δύο? Αν βάλω 8 που καλύπτουν το Vin tou inverter θα τα συνδέσω και στα δύο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων αν έχεις χρόνο και διάθεση παρακαλώ απάντησε μου

Βασίλης sv3fux

Username

2 Replies

sv3fux

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ρεύμα εισόδου εννοώ το DC In .
Εαν δεν βρώ μεγαλύτερο ινβερτερ , 10 ή 12 Kw θα καταφύγω σε αυτή την λύση.
Και πάλι ευχαριστώ , εισαι πολύ κατατοπιστικός και λύνεις απορίες πολλών που αναζητούν πληροφορίες.

Username
Pollux

Καλησπέρα Βασίλη,
Παρακάτω οι απαντήσεις:
1. Ναι. Εχοντας κάνει όλες τις συνδέσεις όπως προβλέπονται στο εγχειρίδιο, δίνεις ρεύμα στο κάθε inverter (προσοχή ο διακόπτης του κάθε inverter να είναι στο OFF), και πηγαίνεις στο πρόγραμμα 23, όπου βάζεις τη ρύθμιση 'PAL''. Ακολούθησε οδηγίες του εγχειριδίου σελ 31.
2. Όταν τα παρακολουθείς μέσω της εφαρμογής τα βλέπεις ξεχωριστά. Τα επιλέγεις μέσω του dongle. Ανάλογα πιο wifi dongle επιλέγεις σου δείχνει και το ανάλογο inverter.
3. Δεν υπάρχει απαίτηση να συνδέσεις PV και στα δύο inverters. Αρκεί το ένα. Στο σχέδιο έχω βάλει μονο ένα inverter να δέχεται PV για λόγους ευκολίας απεικόνισης. Μπορείς όμως να συνδέσεις και στα δύο inverters τα πάνελς.
4. Το inverter δέχεται maximum PV voltage: 450V. Άρα δεν πρέπει να ξεπεράσεις ΠΟΤΕ αυτή την τιμή όταν συνδέεις σε σειρά τα πανελ. Συνεπώς, 10 πάνελ σε σειρά και να τα κουμπώσεις σε εναν inverter είναι απαγορευτικό. Εναλλακτικά κάνεις το εξής:
A. Είτε συνδέεις 5 πάνελ σε σειρά και τα κουμπώνεις στο ένα inverter, και συνδέεις τα υπόλοιπα 5 σε σειρά και τα κουμπώνεις στο άλλο inverter. Κάθε inverter λοιπόν θα δέχεται τάση 255V και ρέυμα όσο το Isc. Η τάση εκκίνησης του κάθε inverter είναι 140V, άρα είναι οκ.
Β. Δημιουργείς 2 strings των 5 πάνελ σειρά και μετά παράλληλα συνδεδεμένα μεταξύ τους. ΜΕ αυτό τον τρόπο κουμπώνουν όλα σε 1 inverter και όχι σε 2. Η τάση λειτουργίας θα είναι και πάλι 255V αλλά το ρεύμα θα είναι 2xΙsc (το 2 είναι λόγω των 2 strings που δημιουργούν την παραλληλία, άρα τα ρεύματα αθροίζονται όσα είναι τα strings).
Όταν λες ρεύμα εισόδου, εννοείς το AC IN? Αν ναι, τότε πρέπει να συνδεσεις και στα δύο inverters την είσοδο από ρεύμα δικτύου, αλλιώς θα βγάλει σφάλμα.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Username