Κώστα καλησπέρα, HELP ! Η στέγη μου 10,5m x 4,8m περίπου, χωράει 9 πάνελ portrait και άλλα 9 σε άλλη μια σειρά και μένει και ένα κενό ανάμεσα στις 2 σειρές για μια σειρά landscape. Ψάχνοντας το περισσότερο εντόπισα οτι το Σεπ 12:00 το μεσημέρι έχω μια τεράστια σκιά απο έναν φοίνικα 10+ μέτρων, συγκεκριμένα τις φυλωσιές του ψηλα που βρίσκεται ως προς το σπίτι στα 3-4 μέτρα περίπου Νότιο-ΝοτιοΑνατολικά και καλύπτει το 40% της"καλής" νότιας στέγης μου. Σε άλλους μήνες βέβαια μειώνεται αυτή η σκίαση στο 10% αλλά όπως και να το κάνεις δεν περνά η φυλωσιά αλλά περνά η σκιά του κορμού του δέντρου. Μπορώ να κάνω κάτι εκτός απο το να τον κόψω ? Mikroinverters, inverter κανονικό με κάποιο διαμοιρασμό ίσως ?
11 Comments
Καλησπέρα, Επεσα πάνω στην ηλεκτρική κλειδαριά που πήρες ! Οποια πέτρα και να σηκώσω απο κάτω είσαι !! Μέχρι και το βίντεο σου είδα στο youtube. Απίστευτο. Εγω έχω βάλει switchbot κλειδαριά αλλά σου έχω καλή πρόταση για να τελειοποιήσεις την υλοποίηση σου. Ψάξε να βρεις Ηλεκτρικος Μηχανισμός Επαναφοράς Πόρτας και μετά ψάξε αλλου μακρυά απο εδώ, στο 1/3 του κόστους. Βάλε του και ένα sonoff rf dual ch και θα μπορείς να βάλεις δύο λειτουργίες, open (exit) και hold (to exit) με χρόνο πχ 10 λεπτά και επιπλέον θα έχεις και rf τηλεχειριστήριο και μετά μπορείς να κάνεις και σκηνή να ανοίγει μετά το ξεκλείδωμα. Τα έχω κάνει όλα αυτά, αν θέλεις σου στέλνω βίντεο.
Καλησπερα Θοδωρα! Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Βασικα την εχω ηδη υλοποιησει την ιδεα αυτη. συνολικα στην πορτα εχω 4 κλειδαριες, ανεξαρτητες η μια απο την αλλη οι οποιες ελεγχονται μεσω Sonoff και remote χειριστηριο καποιες, ενω οι αλλες με fingerprint κλπ. Ημουν μεταξυ του switchbot και της august lock. κατεληξα στην αμερικανια Στειλε βιντεο να θαυμασω
Ηλεκτρικος Μηχανισμός Επαναφοράς Πόρτας ψάξε. Που να σου στείλω βίντεο οεο ?
Ανεβασε στο you tube, ή κανε κριτικη σε καποιο απο τα σχετικα προιοντα για να φανει εδω
https://www.youtube.com/shorts/CaGxNUnOCuU
Το εχεις βαλει private και δεν υπαρχει προσβαση
Τώρα το φτιάχνω. Νόμιζα οτι το είδες.
Respect. Φοβερο.
Η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετο ογκο και δεν εχω τοσο χωρο για να βαλω κατι αντιστοιχο. Στο πανω μερος της κασας περνουν καλωδια και θα γινει ζημια.
Οπως και να χει, θα ψαξω να βρω κατι αντιστοιχο σε μικροτερο μεγεθος απο τους φιλους του Αλι!
Σε ευχαριστώ. Και αμαζον θα βρεις. Πολύ χρήσιμο αν έχεις κατοικίδια που μπαινοβγαίνουν όπως είδες. Δεν έχει τόσο μεγάλο όγκο, όσο νομίζεις. Μπορείς και το βάψεις αν θέλεις να μην πολυφαίνεται. Επισης εντυπωσιακό είναι που το λειτουργω με σκηνή που μετά το ξεκλείδωμα της switchbot κλειδαριάς έχω βάλει ένα switchbot bot που πατάει ένα sonoff rf button και σου ανοίγει την πόρτα για να μπεις ! Επίσης έχω βάλει και RGB λάμπες σε ένα φωτιστικό δίπλα και οι λάμπες πρασινίζουν όσο είναι ξεκλείδωτη η πόρτα για να το βλέπεις και οπτικά και κοκκινίζουν όταν την κλειδώνω. Σου είπα για dual channel γιατί στο 2ο του έχω βάλει χρόνο inching (λειτουργία hold) για να μου την κρατάει 10 λεπτά πχ για να κουβαλήσω κάτι ή για να αερίσω το σπίτι κλπ.
Απ οτι βλεπω στις smart λυσεις εισαι δυνατος! Μπραβο και παλι. Καλο να παιρνουμε και καμια ιδεα! Οσο για τα switchbot εχω κι εγω δυο. Το ενα στο θυροτηλεφωνο...
Ευχαριστώ και πάλι. Κάπου 80-85 συσκευές μέχρι τώρα, χαχα! Καλο βράδυ.